Αφράτο αλμυρό κέικ με αλεύρι ολικής άλεσης για κολατσιό στο σχολείο. Σήμερα θα φτιάξουμε για εσάς το πιο αφράτο, το πιο πετυχημένο, το πιο εύκολο αλμυρό κέικ που θα μπορούσατε να φτιάξετε ποτέ.
- αυγα 3
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- θυμάρι Μισό κουταλάκι του γλυκού
- Γάλα φρέσκο 170 ml
- σπορέλαιο 120 ml
- αλεύρι ολικής άλεσης 300 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- μοτσαρελα 150 γραμμάρια
- γαλοπουλα 150 γραμμάρια βραστή
- ντοματίνια 5-6
Υλικά
- σουσαμι Μπόλικο
Για το πασπάλισμα
Αν έχετε παιδάκια δύσκολα στο φαγητό, τότε σίγουρα αυτό το αλμυρό κέικ θα σας λύσει τα χέρια. Με αλεύρι ολικής άλεσης, που όμως αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μισό αλεύρι ολικής και μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Δείτε ακόμα Αλμυρό κέικ με φέτα και πιπεριές για το ταπεράκι του σχολείου
Έχει τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας μας. Αξίζει να σημειωθεί πως αν προορίζεται για παιδιά είτε επιλέξτε βραστή γαλοπούλα που είναι η πιο υγιεινή λύση σε αλλαντικό είτε επιλέξτε σπιτικά αλλαντικά που φτιάχνονται και πανεύκολα. Δοκιμάστε το!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Αλμυρό κέικ με αλεύρι ολικής για κολατσιό στο σχολείο:
Εκτέλεση για το αλμυρό κέικ
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε ακριβώς με αυτήν την σειρά τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το φρέσκο γάλα, το σπορέλαιο, το αλεύρι ολικής άλεσης το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος σε κυβάκια την μοτσαρέλα και την βραστή γαλοπούλα.
Επίσης κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και τα προσθέτουμε και αυτά ανακατεύοντας λίγο για να πάνε παντού τα ντοματίνια, η μοτσαρέλα και η γαλοπούλα. Λαδώνουμε μία φόρμα του κέικ καλά και βάζουμε στον πάτο της φόρμας μπόλικο σουσάμι.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα και το ψήνουμε για 40 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο μας, οπότε κάνουμε την δοκιμή με το μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Tips για το Αλμυρό κέικ με αλεύρι ολικής για κολατσιό στο σχολείο
Αν θέλουμε αντί για μοτσαρέλα, να βάλουμε γραβιέρα ή φέτα, βάζουμε ακριβώς την ίδια δοσολογία με την μοτσαρέλα. Το ίδιο ισχύει και για τα αλλαντικά. Γενικά μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυρί και αλλαντικό μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή