Close
αλμυρό-κέικ-με-ζύμη γιαουρτιού-συνταγή-

Συνταγή για αφράτο αλμυρό κέικ με παριζάκι, τυριά που λιώνουν και μία βελούδινη ζύμη γιαουρτιού για το πρωινό όλη της οικογένειας και το κολατσιό μικρών και μεγάλων. Εύκολο αλμυρό κέικ χωρίς μίξερ.

Αλμυρό κέικ με σιμιγδάλι και κολοκυθάκια

Μπορεί να μην έχετε μίξερ αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαμβάνετε αλμυρά και γλυκά κέικ. Σήμερα λοιπόν σας έχουμε μία συνταγή για εύκολο αλμυρό κέικ με παριζάκι και ζύμη γιαουρτιού. Ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε το υγιεινό σπιτικό παριζάκι κοτόπουλο αν θέλετε ν το δώσετε σαν σχολικό κολατσιό στα παιδιά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αλμυρό κέικ με ζύμη γιαουρτιού:

Συνταγή για υπέροχο αλμυρό κέικ με κίτρινο τυρί, γιαούρτι, παριζάκι και υπέρωχα αρώματα. Φτιάξτε το σε λίγα λεπτά χωρίς μίξερ.

αλμυρό-κέικ-με-ζύμη γιαουρτιού-συνταγή-

Εκτέλεση για το αλμυρό κέικ με ζύμη γιαουρτιού

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ 24 εκατοστών. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, τη πάπρικα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη γκούντα, το παριζάκι και τη πιπεριά Φλωρίνης. Προσθέτουμε 2 κουταλιές του γλυκού από το μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Αυτό το κάνουμε έτσι ώστε τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν και να μην κάτσουν στον πάτο καθώς ψήνεται το κέικ στο φούρνο.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά το μείγμα αλευριού σε 3 δόσεις εναλλάξ με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι στο μείγμα.

Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Τέλος προσθέτουμε και τα υλικά του μπολ με τη γκούντα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα πάντα τον κάθε φούρνο. Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Έπειτα ξεφορμάρουμε, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και απολαμβάνουμε.

αλμυρό-κέικ-με-ζύμη γιαουρτιού-συνταγή-

Η συνταγή είναι του φίλου μας Γιώργο Γούλα

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr