Τα αλμυρά κρουασάν είναι τα αγαπημένα μας! Η σημερινή μας συνταγή είναι πεντανόστιμα αλμυρά κρουασάν με γαλοπούλα, τυρί έμενταλ και αυγά σκαμπλ! Τα αυγά σκραμπλ, είναι μια παραλλαγή ομελέτας.
Όπως καταλαβαινετε, τα σημερινά αλμυρά κρουασάν είναι μια ιδανική πρόταση για το πρωινό των παιδιών αλλά και όλης της οικογένειας. Είναι πολύ θρεπτικά, είναι γεμάτα ενέργεια και προσφέρουν στα παιδιά και σε εμάς πολλά θρεπτικά συστατικά, που έχουμε ανάγκη για να ξεκινήσουμε δυναμικά την μέρα μας!
Δείτε ακόμα Κρουασάν αλμυρά για το παιδικό πάρτι !
Επίσης, θα τολμήσουμε να πούμε ότι τα αλμυρά κρουασάν με γαλοπούλα, έμενταλ και αυγά σκαμπλ είναι μια πολύ καλή επιλογή, αν θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας αυγά, χωρίς να το…καταλάβουν αμέσως! Δείτε τη συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις. Στη συνέχεια κόβουμε με προσοχή τα κρουασάν στη μέση. Τοποθετούμε σε ένα ταψί τα τέσσερα μισά των κρουασάν και βάζουμε από πάνω τους μια φέτα τυρί έμενταλ και δυο φέτες καπνιστή γαλοπούλα.
Έπειτα, ετοιμάζουμε το μείγμα της επικάλυψης. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το σουσάμι, την ρίγανη, το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε τα υλικά μας.
Για να ετοιμάσουμε τα αυγά σκραμπλ λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα σύρμα.
Μόλις το βούτυρο ζεσταθεί αρκετά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει, προσθέτουμε και τα αυγά. Περιμένουμε λίγα λεπτά και μόλις αρχίσουν να γίνονται δουλεύουμε το φαγητό μας χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά αμέσως μόλις δούμε ότι τα αυγά έχουν σταθεροποιηθεί χωρίς να έχουν στεγνώσει.
Στη συνέχεια, μοιράζουμε τα αυγά στα τέσσερα κρουασάν μας και τα καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 4 κομμάτια των κρουασάν, που έχουμε αφήσει μέχρι τότε, στην άκρη. Αλείφουμε την επιφάνεια των κρουασάν με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα της επικάλυψης.
Τοποθετούμε τα κρουασάν στο φούρνο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί όμορφα η επιφάνειά τους. Μπορούμε να τα σερβίρουμε αμέσως.
Tips για τα αυγά σκραμπλ:
Ψήνουμε τα αυγά μας στο λιωμένο βούτυρο διότι, το βούτυρο απογειώνει την γεύση τους. Είναι σημαντικό να τα ψήσουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, έτσι ώστε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο του φαγητού μας, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Αφού βάλουμε τα αυγά στο τηγάνι, τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ξεκινάμε το ανακάτεμα. Το ανακάτεμα με τη σπάτουλα πρέπει να είναι μαλακό και δεν πρέπει να το παρακάνουμε, έτσι ώστε στο τέλος, να έχουμε μεγάλα και αφράτα κομμάτια αυγών.
Αποσύρουμε τα αυγά από την φωτιά ενώ είναι ακόμη ΛΙΓΟ ρευστά. Εξαιτίας της θερμοκρασίας του τηγανιού, τα αυγά θα συνεχίζουν να μαγειρεύονται για λίγα λεπτά ακόμη κι έτσι, θα έχουμε ένα ιδανικό τελικό αποτέλεσμα.
Γενικά tips:
Είναι σημαντικό να μην παραλείψουμε την επικάλυψη των κρουασάν διότι αυτή είναι που προσφέρει την επιπλέον νοστιμιά! Το τυρί και το αλλαντικό, μπορούν να αντικατασταθούν με τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας μας.
Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή