Αλμυρό ρολό καρότου με γέμιση από τυρί κρέμα και λιαστή ντομάτα. Μια συνταγή για ένα εντυπωσιακό και πολύ νόστιμο ορεκτικό με καρότο, βούτυρο σκόρδο και γέμιση από τυρί κρέμα, λιαστές ντομάτες και άνηθο.
- καρότο 500 γρ
- βουτυρο 50 γρ
- αυγα 4
- σκορδο 2 σκελίδες
- ζαχαρη 1 κ.γ
- αλατι 1/2 κ.γ
- πιπέρι κατά προτίμηση
Υλικά
- τυρί κρέμα 1 κουτί 200 γρ (με γεύση σκόρδο και χορταρικά)
- τυρί κρέμα 1 κουτί 200 γρ (φυσική γεύση)
- λιαστές ντομάτες 3 ψιλοκομμένες
- άνηθος λίγο
Για τη γέμιση
Ένα φανταστικό αλμυρό ρολό που θα στολίσει τον μπουφέ άλλα και το γιορτινό ή το Κυριακάτικο τραπέζι σας. Σίγουρα θα εντυπωσιάσει τόσο με την εμφάνιση όσο και με την ιδιαίτερη γεύση του την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Εξάλλου ποιος δεν θα εκτιμήσει ένα λαχταριστό και πλούσιο ορεκτικό.
Δοκιμάστε και εσείς αυτή τη υπέροχη συνταγή για αλμυρό ρόλο καρότου και θα με θυμηθείτε. Δεν θα μείνει ψίχουλο.
Εκτέλεση
Για το ρόλο
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στο τρίφτη στο ψιλό. Μετά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Μόλις λιώσει το βούτυρο βάζουμε τα καρότα και από πάνω το αλάτι το πιπέρι και το σκόρδο που το έχουμε τρίψει στον τρίφτη στο ψιλό.
Κλείνουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε για 7 λεπτά περίπου να μαλακώσει το καρότο. Ανακατεύουμε τακτικά για να μη μας πάρει χρώμα. Μόλις μαλακώσουν τα καρότα βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
Σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Μόλις κρυώσουν τα καρότα προσθέτουμε τους 4 κρόκους που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και τους ανακατεύουμε καλά με τα καρότα. Μετά προσθέτουμε και τα ασπράδια μέσα στα καρότα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά από κάτω προς τα πάνω όπως κάνουμε και το παντεσπάνι.
Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα μας. Εμένα μου βγήκε 25 * 30. Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή ώσπου να ψηθεί. Μόλις βγάλουμε το ρολό από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Στη συνεχεία ξεκολλάμε το χαρτί και αφήνουμε για άλλα 10 με 15 λεπτά ώσπου να κρυώσει καλά.
Για την γέμιση
Σε ένα μπολ αδειάζουμε τις δυο συσκευασίες από το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
Αφού έχει κρυώσει το μείγμα μας για το ρόλο καλά απλώνουμε τo τυρί κρέμα παντού και από πάνω ψιλοκόβουμε λίγο άνηθο και τις λιαστές ντομάτες. Μετά πολύ προσεχτικά τυλίγουμε σιγά-σιγά το ρόλο και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Από πάνω διακοσμούμε με την ίδια γέμιση και και λιαστές ντομάτες. Έτοιμο!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Αννα Κασσανδρεια