Αλμυρό στρούντελ με γαλοπούλα καπνιστή που θα σας ξετρελάνει! Ιδανικό για την δουλειά, το σχολείο ή την σχολή.
- φύλλο σφολιάτας 1
Υλικά
- γαλοπουλα 300gr καπνιστή κομμένη σε κύβους
- κεφαλοτύρι 200gr τριμμένο
- έμενταλ 200gr τυρί τριμμένο
- πιπεριά 1 πράσινη κομμένη σε κύβους
Για την γέμιση
- βουτυρο Λίγο λιωμένο
Για το άλειμμα
Τώρα που ο Σεπτέμβρης πλησιάζει οι γονείς ψάχνουν νέες νόστιμες συνταγές για να δίνουν για κολατσιό στο σχολείο των παιδιών τους. Σήμερα λοιπόν θα σας προτείνουμε μία νόστιμη και οικονομική συνταγή για αλμυρό στρούντελ με γαλοπούλα για κολατσιό στο σχολείο, στην σχολή ή στην δουλειά.
Θα φτιάξουμε στρούντελ με τριμμένο κεφαλοτύρι, καπνιστή γαλοπούλα, πράσινη πιπεριά και βουτερένιο φύλλο σφολιάτας. Είναι μία υγιεινή πρόταση αφού το κεφαλοτύρι είναι ένα υγιεινό είδος τυριού και η γαλοπούλα ένα πολύ υγιεινό αλλαντικό.
Δείτε ακόμα Λαχταριστό στρούντελ μήλου σε φύλλο κρούστας με κρέμα!
Μπορεί λοιπόν τα στρούντελ παραδοσιακά να είναι γλυκά, όμως σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα αλμυρό στρούντελ με γαλοπούλα και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο. Αν θέλετε επιπλέον συνταγές για το σχολείο μπορεί να επισκεφθείτε το back to school. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Στην αρχή ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας χωρίς να το βγάζουμε από το χαρτί του. Πάνω από το φύλλο σφολιάτας στρώνουμε μία στρώση από κεφαλοτύρι τριμμένο, μία στρώση από κυβάκια γαλοπούλας και μία στρώση από κυβάκια πράσινης πιπεριάς.
Πάνω από την πράσινη πιπεριά στρώνουμε το υπόλοιπο κεφαλοτύρι, την υπόλοιπη γαλοπούλα και την υπόλοιπη πιπεριά. Με την βοήθεια του προστατευτικού χαρτιού της σφολιάτας ξεκινάμε να τυλίγουμε την σφολιάτα μας σε ρολό.
Αφού την τυλίξουμε προσέχοντας να μην πιέζουμε πολύ το φύλλο σφολιάτας, κλείνουμε τις άκρες του φύλλου. Επίσης κλείνουμε τα πλαϊνά του στρούντελ έχοντας την ραφή πάντα προς τα κάτω. Το στρούντελ μας είναι έτοιμο. Έπειτα στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα πυρέξ και μεταφέρουμε το στρούντελ μας στο πυρέξ.
Δείτε ακόμα Στρούντελ με σοκολάτα και μπισκότα
Έχουμε λιώσει το βούτυρο και με ένα πινέλο απλώνουμε το βούτυρο πάνω στο στρούντελ. Στην συνέχεια με ένα μαχαίρι χαράζουμε το στρούντελ σε 5 σημεία. Ψήνουμε το στρούντελ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024