Αμαρτωλή τούρτα με μπισκότα oreo.
Για το κεικ
85 γρ. σοκολάτα τεμαχισμένη (κουβερτούρα ή γάλακτος)
1 1/2 κούπα ζεστό καφέ (φίλτρο ή στιγμής)
570 γρ. ζάχαρη
320 γρ. αλεύρι
192 γρ. κακάο καλής ποιότητας
5 γρ. μαγειρική σόδα
10 γρ. Baking powder
1 κουταλάκι αλάτι
3 μεγάλα αβγά
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 1/2 κούπα γάλα (ή κρέμα γάλακτος αν θέλετε να το βαρύνετε)
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση
350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. τυρί κρέμα
½ κούπα ζάχαρη
Σποράκια από 1 φυσική βανίλια
1,5 πακέτο μπισκότα όρεο
Για τη γκανάς
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτελεση (κεικ) Φτιαξτε το κεικ απο την προηγουμενη μερα . μην παραλείψετε να αφήσετε το κέικ ένα βράδυ στο ψυγείο σκεπασμένο, γιατί αλλιώς δεν παίρνει την απαραίτητη υγρασία.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150
Βάλτε μέσα στο ζεστό καφέ τα κομματάκια σοκολάτας και αφήστε τα να λιώσουν. Ανακατέψτε λίγο ώστε να βοηθήσετε τη διαδικασία.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο κοσκινισμένο, τη σόδα, το αλάτι και το baking powder.
Στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιώντας την κουκουνάρα χτυπήστε τα αβγά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ελαφρά κίτρινο χρώμα. Σιγά σιγά προσθέστε το σπορέλαιο, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένη στον καφέ σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ξεκινήστε φτιάχνοντας τη γκανάς. Κόψτε σε κομμάτια τη σοκολάτα και βάλτε τη σε ένα δοχείο.
Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Ρίξτε την πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα, αφήστε τη για δύο λεπτά, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και αρχίστε να ανακατεύετε για να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Εγώ χρησιμοποίησα τη βοήθεια της ράβδου του μίνι πίμερ, προσέχοντας να μην πάρει πολύ αέρα μέσα.
Βάλτε τη σοκολάτα στο ψυγείο για να σφίξει λίγο.
Χτυπήστε καλά την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Καλό είναι η κρέμα να είναι σε θερμοκρασία ψυγείου. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο.