Close
συνταγή-για-αμυγδαλωτά-

Συνταγή για αμυγδαλωτά με 4 υλικά. Το πιο νόστιμο κέρασμα τώρα φτιαγμένο με τα χεράκια σας. Αμυγδαλωτά με λικέρ μαστίχας και αποξηραμένα βερίκοκα, που είναι αρωματικά και μέσα στην γλύκα και είναι ό,τι πρέπει για κέρασμα αλλά και για τις υπογλυκαιμίες μας. Και πάνω από όλα; Με μόλις 4 υλικά!

Δείτε ακόμα Αμυγδαλωτά νηστίσιμα αλάδωτα

Αν πλησιάζει κάποια γιορτή και θέλετε να κεράσετε τους καλεσμένους σας ή απλά έχετε όρεξη για γλυκάκι τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα λαχταριστά αμυγδαλωτά με βερίκοκα και λικέρ μαστίχας. Είναι αρωματικά και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη σαν κουραμπιεδάκια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αμυγδαλωτά με 4 υλικά:

συνταγή-για-αμυγδαλωτά-

Εκτέλεση για τα αμυγδαλωτά με 4 υλικά

συνταγή-για-αμυγδαλωτά-

Αρχικά περνάμε από το μούλτι το αμύγδαλο φιλέ και το κάνουμε σκόνη. Στη συνέχεια τρίβουμε στο μούλτι και τα αποξηραμένα βερίκοκα και τα βάζουμε σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και το λικέρ μαστίχας και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σκεπάζουμε το μείγμα με μία διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να σφίξει και να πλάθεται εύκολα. Σε ένα μπολ μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και το πασπάλισμα.

συνταγή-για-αμυγδαλωτά-

Δείτε ακόμα Ονειρεμένα αμυγδαλωτά, πανεύκολα με γεύση και υφή που δεν αντιστέκεται κανείς. Συνταγή της πεθεράς μου, εγγύηση!

Αφού έχει πήξει το μείγμα, το πλάθουμε μπαλίτσας και περνάμε την κάθε μπαλίτσα μέσα από την ζάχαρη άχνη. Τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά σε χαρτάκια για γλυκάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.

συνταγή-για-αμυγδαλωτά-

Tips για τα αμυγδαλωτά με 4 υλικά

Μπορούμε να πάρουμε και έτοιμη σκόνη αμυγδάλου. Διατηρούνται και εκτός ψυγείου σε κουτί ή τάπερ που κλείνει αεροστεγώς. Βγαίνουν περίπου 28 κομμάτια και τα βερίκοκα είναι προαιρετικά. Αντί για λικέρ μαστίχας μπορούμε να βάλουμε ανθόνερο.

συνταγή-για-αμυγδαλωτά-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Νικόλ Κηρύκου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr