Ένα υπέροχο, δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, υπέροχη κρέμα και φρέσκα φρούτα. Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα γλύκισμα, τόσο εύκολο στη παρασκευή του τόσο τέλειο στη γεύση του, που θα σας γίνει αγαπημένη συνήθεια.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα βουτύρου (τύπου πτι μπερ ή Μιράντα)
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο + 1 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
Για τη κρέμα:
340 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
220 γρ. σαντιγί + 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη + 1 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
Για τα φρούτα και το γαρνίρισμα:
3-4 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
3 ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
400 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες
220 γρ. σαντιγί
1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
σιρόπι σοκολάτας
κερασάκια Maraschino
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 23×33 εκ. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 1/4 φλ. τσαγιού νερού και μόλις κοχλάσει το μεταφέρετε σε μπολάκι. Προσθέτετε ένα κ.γ. σκόνη ζελατίνης, (θα το χρειαστείτε για τη κρέμα) ανακατεύετε να διαλυθεί καλά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη βάση: Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετείτε τα θρυμματισμένα στο multi μπισκότα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο πυρέξ και το στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το ελαφρώς, στη βάση του. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη σαντιγί, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και το (κρύο) νερό με τη ζελατίνη και τα χτυπάτε για 1/2 λ να ενσωματωθούν. Σε άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη για 3 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Αφήνετε το μίξερ. Ρίχνετε στο μπόλ με το μείγμα τυριού το μείγμα σαντιγί σε 2 δόσεις και το ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ, από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Στρώνετε τη κρέμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση.
Για τα φρούτα και το γαρνίρισμα: Πάνω από τη κρέμα απλώνετε σε 3 στρώσεις τις φέτες φρούτων. Πρώτα στρώνετε τις φέτες μπανάνας σε ένα ενιαίο στρώμα, μετά μια στρώση ροδάκινα και τέλος τις φέτες φράουλας.
Πάνω από τα φρούτα απλώνετε τη σαντιγί, ισιώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα καρύδια. Περιχύνετε το γλυκό σας με σιρόπι σοκολάτας, τοποθετείτε 12 ή 16 κερασάκια μαρασκίνο (ανάλογα τα κομμάτια που θα τη κόψετε) και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή ιδανικά και ένα ολόκληρο βράδυ.
sintayes.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα