Ανάποδο κέικ μπανάνας!Μια φανταστική συνταγη για ένα εντυπωσιακό κεικ με μπανάνες !
Υλικά
125γραμμ. βούτυρο ( ½ φλιτζάνι του τσαγιού)
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
3-4 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
125γραμμ. βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν-πάουντερ
½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
2 αβγά
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 175ο C.
2. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες.
3. Βάζουμε την μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια θερμοκρασία και τα ανακατεύουμε, μέχρι να λειώσουν και να γίνουν σιρόπι.
4. Ρίχνουμε το σιρόπι σε ένα ταψάκι Φ 22 εκατοστών και το απλώνουμε να καλύψει όλο τον πάτο.
5. Στρώνουμε πάνω στο σιρόπι τις μπανάνες.
6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπαίκιν-πάουντερ και τα αφήνουμε στην άκρη.
7. Χτυπάμε το βούτυρο με την βανίλια και την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
8. Προσθέτουμε έναν-ένα τα αβγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
9. Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού αλληλοδιαδόχως με το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
10. Αδειάζουμε το μείγμα, πάνω στις μπανάνες και το φουρνίζουμε για 50-60 λεπτά περίπου. Βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ ένα μαχαίρι. Εάν βγει καθαρό, σημαίνει ότι το κέικ είναι έτοιμο.
11. Το ξεφουρνίζουμε, ξεκολλάμε με ένα μαχαιράκι το κέικ από τα τοιχώματα του ταψιού και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Το αφήνουμε για μερικά λεπτά κουκουλωμένο με το ταψί για να υγροποιηθεί η καραμέλα και στην συνέχεια το ξεφορμάρουμε.
photo via pinterest