Ανάποδο προφιτερόλ . Συνταγή για Ανάποδο προφιτερόλ με κρέμα σοκολάτας, σουδάκια και επικάλυψη από κρέμα ζαχαροπλαστικής με εκχύλισμα βανίλιας από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- ζαχαρη 175 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100. γραμμάρια
- κρόκους αυγού 1
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- κρεμα γαλακτος 200 ml 35%, κρύα
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- σουδάκια 9
Για το προφιτερόλ
Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης πρωτοπεί πάντα στις συνταγές που επιλέγει να μας παρουσιάσει. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε από τα χεράκια του, ανάποδο προφιτερόλ. Το ανάποδο προφιτερόλ θα το φτιάξουμε βάζοντας σουδάκια στην βάση και κρέμα σοκολάτας.
Και θα το περιχύσουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα βανίλια. Είναι ένα ανάποδο προφιτερόλ γι’ αυτούς που αγαπούν τις ελαφριές γεύσεις και δεν μπορούν την έντονη σοκολάτα. Είναι πεντανόστιμο, πρωτότυπο και μπορείτε να απογειώσετε κάθε γιορτινό σας τραπέζι ή να το προσφέρετε σαν κέρασμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ανάποδο προφιτερόλ:
Φτιάχνω αυτή τη συνταγή σχεδόν κάθε μέρα! Το διάσημο Ανάποδο Προφιτερόλ που θα σας ξετρελάνει! Ανάποδο Προφιτερόλ. Κλασική και αγαπημένη συνταγή με σπιτικά σου, αφράτη κρέμα και υπέροχη σοκολάτα! Ένα διάσημο γλυκό που το μετατρέψαμε σε… ανάποδο!
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την κρέμα προφιτερόλ, βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε απευθείας το αλεύρι και το κακάο χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να βράσει.
Χύνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μαγειρική μεμβράνη.
Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι και τον κρόκο αυγού.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Χύνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μαγειρική μεμβράνη.
Δείτε ακόμα Το Προφιτερόλ της Τζένης Τσανακτσίδου
Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως. Βάζουμε την κρύα κρέμα προφιτερόλ σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τον πάτο από τα μπολάκια. Γεμίζουμε τα σουδάκια με κρέμα προφιτερόλ και τα τοποθετούμε μέσα στο μπολάκια.
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι. Αφαιρούμε από το μίξερ το σύρμα και κουμπώνουμε το φτερό.
Προσθέτουμε στη μπασίνα την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα μπολ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα