Συστατικά
Περίπου 600 γρ αλεύρι
200 ml γάλα
150 ml σπορέλαιο
8 γρ ξηρή μαγιά
2 αυγά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα
Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και ένα ασπράδι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
- Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 14 μπαλάκια.
- Τα ανοίγουμε σε φύλλα και χαράζουμε την μία πλευρά.
- Στην άλλη πλευρά τοποθετούμε φέτα και τυλίγουμε σε ρολό.
- Δίνουμε σχήμα από κουλούρι και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: foodaholics.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή