Σήμερα θα φτιάξουμε υπέροχα ανατολίτικα τυροπιτάκια. Μία εξαιρετική συνταγή για ανατολίτικα τυροπιτάκια με φέτα και τυρί τσένταρ από την αγαπημένη μας Σοφία Καρά.
- γάλα 1. φλιτζάνι χλιαρό
- σπορέλαιο 1/2 φλιτζάνι
- γιαουρτι 1/2 φλιτζάνι
- βούτυρο γάλακτος 125 γρ
- αυγα 1
- ζαχαρη 1.5 κ τ σ
- αλατι 1 κτγ
- ξερή μαγιά 1 φακ
- αλευρι 5 φλιτζάνια περίπου
Υλικά
Η Σοφία Καρά λοιπόν “κέντησε” και πάλι στην κουζίνα κι εμείς βλέποντας πόσο εύκολη και νόστιμη φαίνεται η συνταγή που θα μοιραστούμε μαζί σας, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και ήδη έχουμε αγοράσει τα υλικά μας.
Δείτε ακόμα Φουσκωτά τυροπιτάκια στο τηγάνι
Πρόκειται για μία πολύ νόστιμη και ξεχωριστή συνταγή για ανατολίτικα τυροπιτάκια. Η ζύμη είναι παραδοσιακή ανατολίτικη και μπορούμε να την φτιάξουμε και να την γεμίσουμε με ό,τι μας αρέσει.
Κασέρι, αλλαντικά, μανιτάρια ή κοτόπουλο. Γενικά με αυτή την πανεύκολη ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε τα πιο νόστιμα πιτάκια. Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για την γέμιση για τα ανατολίτικα τυροπιτάκια
Ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ την φέτα, το τσένταρ και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να αναμειχθούν τα υλικά μας και να πάει το πιπέρι παντού. Βάζουμε στην άκρη την γέμιση και ξεκινάμε την προετοιμασία της ζύμης.
Εκτέλεση για την ζύμη για τα ανατολίτικα τυροπιτάκια
Στην αρχή παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα το χλιαρό γάλα μαζί με την ζάχαρη και την ξερή μαγιά. Ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη και η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, το οποίο θα το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου, το γιαούρτι και το αυγό. Ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια. Τυλίγουμε την ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη καλά, για να μην παίρνει αέρα, την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Εκτέλεση για τα ανατολίτικα τυροπιτάκια
Όταν διπλασιαστεί η ζύμη, την ρίχνουμε στον πάγκο της κουζίνας και ξεκινάμε πλάθοντας να σχηματίζουμε μία μακρόστενη ζύμη. Κόβουμε την ζύμη σε 10 με 11 κομμάτια. Δημιουργούμε 10 με 11 μπαλάκια. Ανοίγουμε με τα χέρια μας κάθε μπαλάκι και βάζουμε μέσα λίγη από την γέμιση.
Κλείνουμε το πιτάκι που ανοίξαμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου μισή ώρα και τα αλείφουμε με ένα μείγμα που φτιάξαμε από αυγό και γάλα χτυπημένο για να πάρουν ωραίο χρώμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 με 30 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε. Μόλις ροδίσουν, πάνω κάτω είναι έτοιμη.
Tips
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ζύμη αυτή για ότι γέμιση αγαπάτε.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα