Close

Ανατολίτικο λαχματζουν!

Ανατολίτικο λαχματζουν!

λαχματζουν απο τα χερακια μου! Ανατολιτικες φανταστικες γευσεις!
ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ
Υλικα για τη ζυμη
2 φλυτζανια χλιαρο νερο
1,5 φλυτζανι χλιαρο γαλα
2 φακ ξηρη μαγια
1 κ σ αλατι
1κ γ ζαχαρη
αλευρι 500γρ κιτρινο και 500γρ γ ο χ
Υλικα για τον κιμα
500γρ κιμα μοσχαρισιο
3 κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
4 μέτριες ντομάτες η κονσέρβα ντομάτας
πάστα ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας
1 κουταλιά της σούπας πάστα τσίλι
μισό ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 φλιτζάνι λάδι
και αλατι οσο θελετε
Εκτελεση
Σε μια λεκανη βαζουμε τις μαγιες τη ζαχαρη το γαλα και το νερο
και ανακατευουμε!
Προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι και το αλατι μεχρι να πετυχουμε μια ευπλαστη ζυμη που να μην κολλαει στα χερια!
Αφηνουμε τη ζυμη να ξεκουραστει και να διπλασιαστει σε ζεστο μερος!
Αφου διπλασιαστει τη χωριζουμε σε μπαλακια!
Ανοιγουμε με το ρολακι μας ενα μακροστενο φυλλο το καθε μπαλακι και βαζουμε επανω τον κιμα που εχουμε ετοιμασει!
Για τον κιμα
Αφου πληθουν καλα τα λαχανικα μας τα ψιλοκοβουμε και τα βαζουμε στο μπλεντερ να λιωσουν!
Τα τοποθετουμε σ ενα τηγανι αντικολλητικο και τα σωταρουμε με λιγο λαδι!
Στο τελος προσθετουμε και τον κιμα και τα αφηνουμε να βρασουν ολα μαζι μεχρι που να εξατμιστουν ολα τα υγρα!
Βαζουμε σε καθε πιτακι λιγο απο το υλικο μας και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β για 15λ περιπου!
Μεχρι να ψηθει η πιτα μας!
Ετομαζουμε το λαχματζουν μας σε ρολο και σερβιρουμε!

lachmatzoun1