Υλικά
– Για το χαλβά με σοκολάτα
2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καθαρό βούτυρο
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
2-1/2 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
1/2 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
100 γρ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη
Δείτε ακόμα ;Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι
Για το γαρνίρισμα
λίγη λιωμένη σοκολάτα
γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Εκτέλεση
Για τον χαλβά με σοκολάτα, βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες, που δίνουν έξτρα γεύση στο χαλβά με σοκολάτα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Δείτε ακόμα: Χαλβάς σιμιγδαλένιος με καρύδι και σάλτσα από ταχίνι και μέλι
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τον γαρνίρουμε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού.
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια