Close
Ανεβατά κουλουράκια πασχαλινά

Συνταγή για ανεβατά κουλουράκια πασχαλινά. Τα παραδοσιακά πασχαλιάτικα κουλούρια Κρήτης. Αφράτα, φουσκωτά και ψωμένια. Αν έχετε πάει ποτέ στο πανέμορφο νησί της Κρήτης το Πάσχα, τότε σίγουρα οι ντόπιοι θα σας έχουν προσφέρει κουλουράκια ανεβατά.

Και δεν δέχονται το “όχι ευχαριστώ” σαν απάντηση. Αν έχετε δοκιμάσει λοιπόν θα ξέρετε πως πρόκειται για πεντανόστιμα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια Κρήτης, αφράτα και φουσκωτά που λιώνουν στο στόμα.

Δείτε ακόμα Πασχαλινά κουλουράκια πλεξούδα

Αν δεν έχει τύχει να γιορτάσετε το Πάσχα στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος, τότε σίγουρα μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τα πασχαλινά ανεβατά κουλουράκια μόνοι σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για ανεβατά Πασχαλινά κουλουράκια

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε ανεβατά κουλουράκια Πασχαλινά , αρχικά Παίρνουμε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα την μαγιά με μισό ποτήρι χλιαρό νερό και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Προσθέτουμε επίσης και λίγο από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένας ωραίος χυλός. Περιμένουμε να ανέβει.

Αφού ανέβει, βάζουμε σε μία λεκάνη, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, το νερό και την κανέλα. Ανακατεύουμε ρίχνουμε την μαγιά μας αφού ετοιμαστεί. Ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου.

Ανεβατά_κουλουράκια_πασχαλινά_ Ανεβατά_κουλουράκια_πασχαλινά_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Χριστινα Λυγδιανού Δεμισιωτη

 

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr