Συνταγή για παραδοσιακές ανεβατές τυρόμπαλες ή αλλιώς αγνόπιτες. Εύκολα και μαλακά σαν αφρός πιτάκια με μυζήθρα και φέτα στο τηγάνι, που γίνονται και γλυκά με μέλι, πετιμέζι ή μερέντα! Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τη γεύση και θα σας τα ζητάνε συνεχώς! Δοκιμάστε για όλη την οικογένεια και θα γίνουν τα αγαπημένα σας πιτάκια!
- αλευρι 1 κιλό
- μαγιά 1 φακελάκι
- κανελά ½ κ.γ.
- ζαχαρη 1 κ.γ .
- αλατι ½ κ.γ.
- νερό 1 ½ ποτήρι χλιαρό
- γιαουρτι 250 γρ.
Υλικά
- μυζήθρα 300 γρ. ξινή
- κεφαλοτύρι 1 χούφτα
- ελαιολαδο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη ζύμη με το αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, κανέλα, γιαούρτι. Σε ξεχωριστό σκεύος διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα της ζύμης.
Ζυμώνουμε τη ζύμη να είναι αφρωτή .
Αφήνουμε να φουσκώσει .
Ανακατεύουμε τη μυζήθρα και το κεφαλοτύρι .
Και ανοίγουμε το φύλλο στο χέρι ,βάζουμε μια κουταλιά μυζήθρα και κλείνουμε .Και τα τηγανίζουμε σε λάδι .
Μετά που θα της τηγανίσουμε αν θέλουμε βάζουμε μέλι ,πετιμέζι, κανέλα ότι μας αρέσει.
ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ
Ευα Τσιμπλ. προς Συνταγές Μαγειρικής
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια