Γαλατοπιτα ανοιχτή χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι και άρωμα πορτοκαλιού! Με λίγα υλικά κάνουμε ένα εύκολο γλυκό για κέρασμα! Θα μυρίσει όλο το σπίτι και θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύω με αυγοδαρτη, μόλις αρχίσει και ζεσταίνεται καλά ρίχνω σιγά, σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας γρήγορα, μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα όχι να σφίξει, αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω τις βανίλιες,μετά ρίχνω το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι,και τέλος βάζω και τα αβγά, αλλά ένα ένα και ανακατεύοντας πολύ γρήγορα πρώτα να απορροφάται το ένα αβγό και μετά ρίχνουμε το άλλο και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο ή το βιταμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι 28αρι(το δικό μου είναι 26αρι που βλέπετε την ήθελα πιο φουσκωτή αλλά είναι οριακό μη το ρισκάρετε). Και ψήνουμε στους 190 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι της Εύη Ρουσσοπούλου
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα