Close

Απίστευτα εύκολο κέικ καρότου με σοκολάτα

Απίστευτα εύκολο κέικ καρότου με σοκολάτα

Απίστευτα εύκολο κέικ καρότου με σοκολάτα, τέλειο για να το φτιάξετε ακόμα και τελευταία στιγμή! Με αφράτο κέικ με γεύση καρότου, μια πλούσια στρώση κρέμας σοκολάτας και φυσικά μια γυαλιστερή επικάλυψη σοκολάτας, αυτό είναι από τα πιο εύκολα γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε.

Δείτε ακόμα!Πολύ εύκολη και ανάλαφρη συνταγή για Τσιζκέικ με άρωμα και ζελέ πορτοκάλι!!

Για το κέικ καρότο με γέμιση σοκολάτα θα χρειαστείτε:

Υλικά το κέικ:

2 καρότα [180 γρ.] ωμά και τριμμένα
2 αυγά [μεγάλα]
½ κούπα λάδι καρύδας ή βούτυρο λιωμένο
4 κουταλιές της σούπας γάλα πλήρες [μπορείτε να βάλετε και υποκατάστατο γάλακτος]
½ κούπα καστανή ζάχαρη
1 ½ κούπα αλεύρι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη baking powder

Δείτε ακόμα: Η τέλεια συνταγή για σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και ζάχαρη!

Υλικά για την γκανάς σοκολάτας:

300 γρ. κουβερτούρα με 60% κακάο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Υλικά για την γέμιση σοκολάτας:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ανάλατο
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη

Δείτε ακόμα: Μοσχομυρωδάτο και νόστιμο κέικ φραουλας

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεκινάτε με την εκτέλεση του κέικ

1
Προθερμαίνε τον φούρνο στους 180°C και αλείφετε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση με βούτυρο και αλεύρι ρυζιού.

2
Έπειτα ρίχνετε στο μπλέντερ τα καρότα, το λάδι, την ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά και χτυπάτε για 3 λεπτά.

3
Εν συνεχεία προσθέτετε το αλεύρι ρυζιού και το baking powder και χτυπάτε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.

4
Τέλος, απλώνετε το μείγμα στην φόρμα σας και ψήνετε για 35 λεπτά. Έχετε προσοχή στο κέικ σας γιατί ο χρόνος ψησίματος ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα την δύναμη κάθε φούρνου.

Συνεχίζετε με την γκανάς σοκολάτας

5
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος αλλά δεν την αφήνετε να βράσει.

6
Θρυμματίζετε στο μπλέντερ την κουβερτούρα σας και προσθέτετε την καυτή κρέμα γάλακτος. Αναδεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Επιπλέον, βάζετε και το βούτυρο κι ανακατεύετε λίγο ακόμα ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Συνεχίζετε με την γέμιση σοκολάτας

7
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να μένει στη μύτη της κουτάλας. [Όχι για παραπάνω από 10 λεπτά.]

8
Αφήνετε το κέικ σας να κρυώσει [Για περίπου 15 λεπτά], κι μετά απλώνετε τη γέμιση σοκολάτας κι από πάνω την γκανάς. Το αφήνετε για 2-3 ώρες να παγώσει και σερβίρετε. Αν θέλετε μπορείτε να κόψετε το κέικ κατά πλάτος στα 2 και να το στήσετε όπως στην φωτογραφία. Η επιλογή είναι δική σας! Προαιρετικά, συνοδεύετε με τρουφάκια.

Πηγή: foodmaniacs