Προφιτερόλ!!!
Δε θέλω να το μάθω να το φάω θέλω!!!
Κι όμως είναι πολύ εύκολο να γίνει στο σπίτι και αξίζει τον κόπο η συγκεκριμένη συνταγή!!!
Απίστευτο σπιτικό προφιτερόλ με υπέροχη φανταστική κρέμα σοκολάτας!!!Αυτή η κρέμα είναι καλύτερη και από γκανάζ σοκολάτας και γίνεται μόνο με κακάο!!!
Φτιάξτε το θα ενθουσιαστείτε!!!
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ 27 ΜΠΟΛΑΚΙΑ
Για την κρέμα σοκολάτας
90 γρ. κορν φλάουρ
900 γρ. γάλα
450 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κακάο
2 κ.σ. μέλι
3 βανίλιες
150 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα βανιλιας
200 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
100 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
200 γρ.κρεμα γαλακτος
Για τα σου (40 σου)
125 ml γάλα
125 ml νερό
125 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γ αλάτι
150 γρ. αλεύρι
4 μεγαλα αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκιναω με τα σου.Σ ένα κατσαρολι ριχνω το νερό το γάλα το αλατι και το βουτυρο και μολις παρουν βραση προσθετω το αλευρι και ανακατευω μεχρι να μαζευτει η ζυμη σε μπαλα.
Την αδειάζω σένα μπολ και ριχνω ενα ενα τα αυγα ανακατευοντας με συρμα η μπορειτε να το κανετε με μιξερ.
Βαζω τη ζυμη σε κορνε και σε ταψι με λαδοκολα αραδιαζω μπαλακια στο μεγεθος ενος μικρου καρυδιου.και ψηνω στους 180 35 λεπτα.Αφηνω να κρυωσουν καλα.
-Για την κρεμα σοκολατας βαζω το γάλα το κορν φλαουρ την ζαχαρη και το κακαο σε μια κατσαρολα και ανακατευω σε χαμηλη φωτια μεχρι να πηξει.Κατεβαζω απ τη φωτια και ριχνω το βουτυρο τις βανιλιες και το μελι.Την αφηνω σκεπασμενη με μεμβρανη να κρυωσει καλα.
-Για την κρεμα βανιλιας σε μια κατσαρολα ριχνω το γαλα το κορν φλαουρ την ζαχαρη και ανακατευω σε χαμηλη φωτια μεχρι να πηξει η κρεμα.Κατεβαζω απ τη φωτια και ριχνω το βουτυρο και τις βανιλιες.Αφηνω να κρυωσει καλα σκεπασμενη με μεμβρανη.Χτυπαω την κρεμα γαλακτος σε σαντιγι και την ριχνω μεσα στην λευκη κρεμα.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε καθε μπολακι βαζω 2 σουδακια κομμενα στα 4 ,κρεμα βανιλιας και τελος απο πανω την κρεμα σοκολατας.Γαρνιρω με λιγη τρουφα η σαντιγι.Αν δεν καταναλωσω αμεσως ολα τα μπολακια τα διατηρω στην καταψυξη!
Επισης μπορειτε να φτιαξετε σε μεγαλο μπολ ενα τεραστιο προφιτερολ αντι για ατομικα μπολακια.
Σε περιπτωση που η σοκολατενια κρεμα σας σβολιασει (εχει κομματακια) μη μου αγχωθειτε και προς θεου μην την πεταξετε!Απλα θα την περασετε απο ενα σουρωτηρι και θα ειναι μια χαρα
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook:Οι Λιχουδιές της Σόφης