Μία απλή και εύκολη συνταγή για σπιτικά τυροπιτάκια με φύλλο που θα φτιάξεις εσύ.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. νερό
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
400 γρ. ανθότυρο ή φέτα
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Βάζεις όλα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνεις μέχρι να αποκτήσεις λεία και μαλακή ζύμη.
Ανοίγεις ένα φύλλο με τον πλάστη. Με ένα ποτήρι κόβεις μικρούς κυκλικά ζυμαράκια.
Ετοιμάζεις τη γέμιση. Θρυμματίζεις το τυρί μέσα σε μπολ.
Προσθέτεις το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Αν θες βάζεις και λίγο άνηθο ή δυόσμο. Ανακατεύεις καλά.
Τοποθετείς ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση πάνω στους μισούς κυκλικά από ζυμάρι.
Τους σκεπάζεις με τους υπόλοιπους.
Αλείφεις τις άκρες τους με χτυπημένο αυγό ή νερό και τα πιέζεις να κλείσουν καλά.
Τα βάζεις σε βουτυρομένο ταψί ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφεις με το χτυπημένο αυγό.
Ψήνεις τα τυροπιτάκια στους 200°C για 40 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (14/01) – Η Λίστα με τις περιοχές -συνεχής ενημέρωση
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Ο μικρός Παναγιωτάκης έφυγε από στέρηση οξυγόνου – Τα νέα αποτελέσματα των ιστολογικών
- Πές μου το ζώδιο σου να σου πω ποιον Τοξικό άνθρωπο πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου το 2025
- Grand Hotel Επόμενα επεισόδια: 45, 46, 47
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε