Μία υπέροχη και δροσερή συνταγή για πανακότα με φρούτα εποχής μουρλια!!!!
- κρεμα γαλακτος 600g
- γάλα 100g φρέσκο
- κανελά 1/2 κ.γλ. ή βανίλια
- ζαχαρη 3κ.σ. ή φρουκτόζη
- ζελατίνη 5 φύλλα
- μελι
- βερικοκα
- νεκταρίνια
- αμυγδαλα για γαρνίρισμα προεραιτικα
Υλικά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Do It Like Chef”
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε τις ζελατινες σε νερο να μουλιασουν.
Σε κατσαρολα με χοντρο πατο ριχνουμε το γαλα, την κρεμα,τη ζαχαρη και την κανελα, τα αφηνουμε να παρουν βραση. Μολις αρχισει να φουσκωνει η κρεμα την κατεβαζουμε απο τη φωτιά.
Στυβουμε τις ζελατινες και τις ριχνουμε στην κρεμα ανακατευοντας με συρμα με γρηγορες κινησεις.
Ισομοιραζουμε το μειγμα σε 6 μπολακια (μιας χρησεως). Τα αφηνουμε να κρυωσουν καλα και τα βαζουμε στο ψυγειο να σφιξουν.
Ξεφορμαρουμε σε πιατο κοβουμε τα φρουτα σε κομματια ριχνουμε μελι και αμυγδαλα καβουρδισμενα και κομμενα προεραιτικα
Υ.Σ.
Η πανακότα στην φωτογραφία ειναι με γαλα καρύδας και φυτική κρεμα γαλακτος
Κατάλληλη για vegan.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Do It Like Chef”
Το ειδαμε στο Do It Like Chef
Δείτε όλες τις συνταγές μας με ενα κλικ εδώ