Συνταγή για Απολαυστική τούρτα βατόμουρο
- αυγα 4
- ζαχαρη 170 γρ
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 130 γρ
- μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλ.
- βανίλια 1
Υλικά
Πλησιάζουν τα γενέθλιά σας και θέλετε να ικανοποιήσετε τους καλεσμένους σας με την πιο νόστιμη τούρτα; Τότε αυτή η σπιτική συνταγή για τούρτα βατόμουρου, σίγουρα θα τους ξετρελάνει. Μια πολύ νόστιμη τούρτα που καλύπτει όλα τα γούστα.
Σίγουρα είναι μια συνταγή για γυναίκες και άντρες με εμπειρία στην κουζίνα. Αν λοιπόν έχετε αυτή την εμπειρία και θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας και στην ζαχαροπλαστική, τότε αυτή η τούρτα βατόμουρου είναι αυτό που χρειάζεστε. Πολύ πιο νόστιμη από του ζαχαροπλαστείου. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Για το παντεσπάνι μας, θα χρειαστεί να χτυπήσουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Τα υλικά μας δεν τα βάζουμε στο μίξερ. Βάζουμε σε ένα ορθογώνιο τσέρκι ή σε ένα στρογγυλό τσέρκι το μείγμα μας και το ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Δείτε ακόμα Υπέροχη τούρτα πραλίνα από τη Σόφη Τσιώπου
Καλό θα ήταν, το παντεσπάνι μας να το έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα για να είναι κρύο, όταν το χρησιμοποιήσουμε για την τούρτα μας.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα κατεψυγμένα βατόμουρα, την ζάχαρη και το νερό. Αφού κρυώσει το μείγμα μας, το βάζουμε στο μούλτι και το χτυπάμε για λίγο. Στην συνέχεια το περνάμε από σήτα, πατώντας το καλά για να βγάλει όλους τους χυμούς του. Αν θέλουμε προσθέτουμε και μια κουταλιά κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για λίγα λεπτά τα βατόμουρα, το νερό και την ζάχαρη. Αφού κρυώσει το μείγμα μας, το περνάμε από το μούλτι και μετά από ένα σουρωτήρι για να βγάλει τους χυμούς του. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Σε λίγο κρύο νερό, μουλιάζουμε για 5 λεπτά τα φύλλα ζελατίνης. Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι 5 κουταλιές της σούπας νερό και αφού μαλακώσουν οι ζελατίνες τις στραγγίζουμε με τα χέρια και τις λιώνουμε μέσα στο ζεστό νερό.
Τις προσθέτουμε στην σάλτσα βατόμουρου, ανακατεύουμε καλά και ενσωματώνουμε το μείγμα μας στην κρέμα σαντιγί. Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο. Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο κομμάτια. Βρέχουμε το ένα παντεσπάνι με το σιρόπι, απλώνουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με το δεύτερο.
Σιροπιάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό μας, για να παγώσει, τουλάχιστον για 4 ώρες.
Εκτέλεση για την επικάλυψη
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα βατόμουρα με την ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει λίγο και το πολτοποιούμε στο μούλτι. Στην συνέχεια το περνάμε από σήτα πατώντας το καλά με ένα κουτάλι. Παράλληλα, αφήνουμε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό να μαλακώσουν και ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι 5 κουταλιές της σούπας νερό.
Βουτάμε τις ζελατίνες στο ζεστό νερό αφού πρώτα τις έχουμε στραγγίξει καλά με τα χέρια μας. Ρίχνουμε τις ζελατίνες στον πολτό βατόμουρου, ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε προσεκτικά την τούρτα μας.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Aggeliki Kosmetatou Klb στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή