Απολαυστικοί κολοκυθοκεφτέδες με καρότο
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια πράσινα
4 καρότα τριμμένα
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
1 αυγό
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
αλεύρι (για το αλεύρωμα)
αλάτι- πιπέρι
Σπορέλαιο ή Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη μαζί με τα καρότα.
Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Στη συνέχεια τα στύβουμε μέσα στις παλάμες μας και τα ρίχνουμε σ’ ένα βαθύ μπολ.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια.
Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.
Το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα.
Βάζουμε σ’ ένα ρηχό πιάτο αλεύρι.
Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους και τα αλευρώνουμε.
Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει.
Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.
Τους τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες χλιαρούς.
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Μιχάλης Μιτρούσης είναι ο ηθοποιός που παρασύρθηκε σε τροχαίο- Τα νεότερα για την υγεία του
- Χρήστος Μάστορας : «Θα έδινα 10 χρόνια από την ζωή μου για να έχω μισή ώρα μαζί της»
- Η Γη της Ελιάς: Μεγάλη ανατροπή με την δολοφονία του Ισίδωρου
- Άγιος Έρωτας : Η Στεφανία από το “Προξενιό της Ιουλίας” εισβάλλει στην σειρά- Κάνει την ζωή της Χλόης μαρτύριο
- Ρολό αλλαντικών με Ρώσικη για το Γιορτινό Τραπέζι