Close

To απόλυτο Cheesecake με μοναδική γεύση! Cheesecake Oreo!!

To απόλυτο Cheesecake με μοναδική γεύση! Cheesecake Oreo!!

Για τη βάση:

1½ πακέτο των 176 γραμμ. μπισκότα Oreο θρυμματισμένα
100 γραμμ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:

330 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
300 γραμμ. τυρί κρέμα η 2 μασκαρπόνε των 150γραμμ σε θερμοκρασία δωματίου
170 γραμμ. άχνη ζάχαρη
2 βανιλίνες
½ πακέτο των 176 γραμμ. μπισκότα Oreo θρυμματισμένα

Δείτε ακόμη: Ατομικές μπουκίτσες cheesecake!

Για την Γκανάζ:

125 γραμμ. κουβερτούρα
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

To απόλυτο Cheesecake με μοναδική γεύση! Cheesecake Oreo!!

Δείτε ακόμη: Λαχταριστό cheesecake με nutella κι αλατισμένη καραμέλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση..
Κάνουμε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι,
σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο..
Στρώνουμε αυτό το μείγμα σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο περίπου 21 εκ. Την αφήνουμε στην άκρη και προχωρούμε στη γέμιση..
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα,σταματάμε το χτύπημα μόλις δούμε ότι έχουμε μια σφιχτή σαντιγί..
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα η το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια και σταδιακά ρίχνουμε μέσα το μείγμα της κρέμας γάλακτος που χτυπήσαμε πριν..
Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα…
Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ενσωματώνουμε και αυτά στην κρέμα με απαλές κινήσεις..
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και ισιώνουμε την επιφάνειά της…
Τέλος, ετοιμάζουμε την γκανάζ σε ένα βαθύ πιάτο-μπολ σπάμε κομμάτια την σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος..
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά βγάζουμε ανακατεύουμε καλά και αν δεν έχει λιώσει η σοκολάτα το ξαναβάζουμε ακόμη λίγο στο μικροκυμάτων.. περιμένουμε 4-5 λεπτάκια να πέσει η θερμοκρασία..
Στρώνουμε τη γκανάζ επάνω στη κρέμα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον και ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ..

Αυτή η δοσολογία είναι για φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο περίπου 21 εκ…
Εγώ έβαλα διπλά τα υλικά δηλαδή έκανα διπλή δόση για το πυρέξ μου που είναι 25×35…
Επειδή δεν μου αρέσει η γεύση από τυρί κρέμα προτιμώ το μασκαρπόνε το βρίσκω στα lidl…

ewrgitsini Kardoulini Xaxa–ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ