Αγκινάρες με αρακά αλά πολίτα, ένα από τα αγαπημένα φαγητά της “Πολίτικης Κουζίνας” Συνταγή για λαδερό φαγητό με αρακά, αγκινάρες, πατάτες, καρότα και κουρκουμά. Ένα φαγητό με πολλές βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες που θα λατρέψετε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας. Ένα απολαυστικό πιάτο με πολλά λαχανικά και μια υπεροχή λεμονάτη δεμένη σάλτσα. Φτιάξτε το και δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί κάνεις!
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι τον αρακά και το καρότο με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε λίγο νεράκι αν χρειαστεί και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πατάτα τις αγκινάρες, τα μπαχαρικά ανακατεύουμε κάνα δυο φορές και προσθέτουμε νεράκι ίσα με το φαγητό μας. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί καλά. Πέντε λεπτά πριν προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο. Στο τέλος αραιώνουμε ένα κουταλάκι κορν φλάουρ γεμάτο σε χυμό ενός λεμονιού, το προσθέτουμε, ανακατεύουμε, και κλείνουμε τη θερμοκρασία. Έγινε πολύ νόστιμο λουκουμάκι.
Η συνταγή είναι της Marina Hatzidaki