Αργοψημένη πανσέτα στον φούρνο. Σκέτο λουκούμι! Αυτή η πανσέτα λιώνει στο στόμα! Η ξεροψημένη κρούστα της σε συνδυασμό με το τρυφερό κρέας μέσα, κάνει το πιο νόστιμο κρέας που θα μπορούσαμε να απολαύσουμε με την οικογένειά μας ή να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας.
Είναι ιδανικό πιάτο για να εμπλουτίσουμε τον γιορτινό μας μπουφέ. Επίσης, μπορούμε να το επιλέξουμε για κάποιο τραπέζι που έχουμε διοργανώσει για τους φίλους και την οικογένεια. Η πανσέτα είναι από τα πιο νόστιμα σημεία του κρέατος και αυτός ο τρόπος μαγειρέματος, πραγματικά απογειώνει την γεύση!
Δείτε ακόμα Πανσέτες χοιρινές γεμιστές με τυρί και πιπεριά για να γλείφετε τα δάχτυλα σας!
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις σας. Είμαστε σίγουροι ότι θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
Εκτέλεση
Παίρνουμε την πανσέτα και την πασαλείβουμε και από τις δύο μεριές με μουστάρδα. Προσθέτουμε την σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου, ενώ μπορούμε εναλλακτικά να καρφώσουμε μερικές σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε επίσης το πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα και τον ξερό κόλιανδρο.
Με τα μπαχαρικά μπορούμε να γίνουμε απλόχεροι ενώ μπορούμε να προσθέσουμε και όποιο άλλο μπαχαρικό μας αρέσει. Αφήνουμε το κρέας μας ιδανικά για μία νύχτα στο ψυγείο, αλλά μπορούμε να έχουμε φανταστικά αποτελέσματα κι αν το ψήσουμε απευθείας.
Ψήνουμε το κρέας μας για 15 με 20 λεπτά στους 220 βαθμούς Κελσίου, απευθείας πάνω στην σχάρα με ένα ταψί από κάτω. Βγάζουμε το κρέας και το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 120 βαθμούς Κελσίου για 3 με 3μιση ώρες.
Έπειτα με μεγάλη προσοχή τρυπάμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου και της λαδόκολλας για να βγάλουμε τα ζουμιά που έχουν μαζευτεί στο περιτύλιγμα. Κρατάμε τα ζουμιά του κρέατος για σάλτσα. Ανεβάζουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου και αλείφουμε την πανσέτα μας με μπάρμπεκιου σος. Προσθέτουμε επίσης το αλάτι μας.
Βάζουμε το κρέας και πάλι πάνω στην σχάρα για 15 λεπτά για να κάνει μια τραγανή κρούστα. Αφήνουμε την πανσέτα να κρυώσει και κόβουμε τις μερίδες μας.
Την συνταγή την βρήκαμε από τον φίλο μας Dimitris Tranoudis στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024