Παραδοσιακό αρνάκι φρικασέ της Γκόλφως με αυγολέμονο και δεμένη σάλτσα. Ένα φαγητό άκρως μαμαδίστικο, για πολλές βούτες με φρεσκοψημένο ψωμί!
- αρνι 4 μερίδες
- μαρούλι 3
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- άνηθος Μισό ματσάκι
- μαιντανος 1 χούφτα
- ελαιολαδο 6 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Λίγο
Υλικά
- αυγα 2
- λεμονι Χυμός από 1 μεγάλο
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη
- νερό 2-3 κουταλάκια του γλυκού
Για το αυγολέμονο
Η αγαπημένη μας Γκόλφω ξέρει πως να μας ανοίξει την όρεξη και να μας δίνει έμπνευση στην κουζίνα μας μέσα από απλές, μαμαδίστικες συνταγές. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε αναλυτικά την δική της συνταγή για λαχταριστό αρνάκι φρικασέ.
Δείτε ακόμα Φρικασέ με χοιρινό χωρίς αυγολέμονο
Το φρικασέ είναι ένα φαγητό που πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα προτιμούν. Κρέας, παραδοσιακά αρνί, όμως γίνεται και με χοιρινό, που μπλέκεται με μαρούλια και διάφορα μυρωδικά. Η Γκόλφω Νικολού έχει την καλύτερη συνταγή για αρνάκι φρικασέ και την μοιραζόμαστε μαζί σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Αρνάκι φρικασέ της Γκόλφως
Εκτέλεση για το Αρνάκι φρικασέ της Γκόλφως
Παίρνουμε το αρνάκι, το κόβουμε, το πλένουμε και το στεγνώνουμε από τα νερά. Το βάζουμε σε ένα μπολάκι και το μαρινάρουμε με αλάτι και πιπέρι. Έπειτα το ραντίζουμε με λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Έπειτα βάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα 3 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε θωρακίζοντάς το καλά από όλες τις πλευρές. Συμπληρώνουμε με καυτό νερό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χύτρα για 20 λεπτά, σε κοινή κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα.
Βάζουμε τα μαρούλια σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι αφού τα έχουμε πλύνει καλά. Έπειτα τα σουρώνουμε και τα κόβουμε. Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον άνηθο και τον μαϊντανό και σοτάρουμε σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμα Κουνέλι φρικασέ με φρέσκες αγκινάρες και κουρκουμά
Προσθέτουμε τα μέτρια κομμένα μαρούλια και τα σοτάρουμε επίσης σιγά σιγά, μέχρι να μαλακώσουν, να “κάτσουν” και να φύγουν τα υγρά τους. Αφού βράσει το κρέας, βγάζουμε από την κατσαρόλα το κρέας, το βάζουμε πάνω στα σοταρισμένα λαχανικά στην πλατιά κατσαρόλα και προσθέτουμε στην πλατιά κατσαρόλα, τον ζωμό που έχουμε βράσει το αρνί.
Χτυπάμε τα αυγά για το αυγολέμονο ενώ βάζουμε ταυτόχρονα το χυμό λεμονιού στα αυγά. Διαλύουμε σε λίγο νερό το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στο μείγμα με τα αυγά, χτυπώντας παράλληλα.
Αφού βράσει το φαγητό μας παίρνουμε περίπου 3 κουτάλες από τον ζωμό του φαγητού και τις βάζουμε μέσα στο μείγμα με τα αυγά και το λεμόνι, ανακατεύοντας παράλληλα. Έπειτα το μείγμα του αυγολέμονου, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα σιγά σιγά. Ανακατεύουμε λίγο κουνώντας την κατσαρόλα. Έτοιμο!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr