Συνταγή για αρνάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα με μέλι για την Κυριακή του Πάσχα που λιώνει στο πιρούνι. Η καλύτερη συνταγή για αρνάκι, σκέτο λουκούμι από τη φίλη μας Αγγελική Σκόνη.
- αρνι 3 κιλά περίπου
- πιπεριά Φλωρίνης 2-3
- πατατες 5-6
- καρότο 1-2
Υλικά
Μαρινάδα για το Πασχαλινό αρνί
Αν δεν μπορείτε να σουβλίσετε αρνί θα δούμε σήμερα μία συνταγή που θα την ζηλέψουν κι αυτοί που θα σουβλίσουν. Κλέφτικο αρνί με μέλι, σιγοψημένο στη λαδόκολλα, σκέτο λουκούμι με πατατούλες φούρνου. Φυσικά μπορείτε να το φτιάξετε και σκέτο και να το συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αρνάκι κλέφτικο για τη Κυριακή του Πάσχα:
Εκτέλεση για το αρνάκι κλέφτικο για τη Κυριακή του Πάσχα
Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Επίσης κόβουμε σε κύβους τα καρότα και τις πιπεριές Φλωρίνης και τα αραδιάζουμε σε μία λαδόκολλα και μέσα σε μία γάστρα, μαζί με το κρέας.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά, για να πάει η μαρινάδα παντού. Στο τέλος πασπαλίζουμε με την φέτα και κλείνουμε την λαδόκολλα.
Αρνάκι ριγανάτο στη λαδόκολλα με δενδρολίβανο μέλι και μουστάρδα
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για περίπου 3μιση ώρες, αφού για κάθε κιλό κρέας, ψήνουμε και 1 ώρα. Όταν η λαδόκολλα έχει μαζέψει μέσα στη γάστρα, την ανοίγουμε και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr