Αρνάκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια . Συνταγή για παραδοσιακο Αρνάκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια στην κατσαρόλα με μπαχαρικά, συνοδευόμενο με χοντρό μακαρόνι και μπόλικη ξηρή μυζήθρα.
- αρνι 1 κιλό περίπου
- ελαιολαδο Λίγο
- κρασι 1 ποτηράκι κόκκινο
- κρεμμυδι 1
- σκορδο 1 σκελίδα
- καρότο 1
- πιπεριά 1 πράσινη
- σάλτσα ντομάτας Μπόλικη
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κανελά Κατά βούληση
- μπαχάρι Κατά βούληση
Υλικά
- μυζήθρα Μπόλικη
Για το πασπάλισμα
Σήμερα θα φτιάξουμε μία συνταγή που μοσχοβολάει παράδοση. Μία άκρως μαμαδίστικη συνταγή με Αρνάκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια που λιώνει στο στόμα , με διάφορα μπαχαρικά και συνοδευόμενο με χοντρό μακαρόνι και μπόλικη ξηρή μυζήθρα.
Αυτό το κοκκινιστό αρνάκι είναι σκέτο λουκούμι και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την συνταγή και με το αρνί που μας περίσσεψε το Πάσχα ή από κάποιο άλλο τραπέζι του σπιτιού μας. Μοσχοβολάει μπαχάρι και κανέλα και πραγματικά λιώνει στο στόμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Αρνάκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια :
Εκτέλεση για τα μακαρόνια
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για το Αρνάκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια
Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα κομμάτια αρνιού της αρεσκείας. Μόλις αρχίσει να βράζει, ξαφρίζουμε το νερό. Στην συνέχεια σουρώνουμε το αρνί και κρατάμε τον ζωμό του στην άκρη.
Βάζουμε και πάλι τα κομμάτια αρνιού στην κατσαρόλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρέας και αφού ροδίσει το σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί για λίγο το αλκοόλ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το καρότο και τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα με το αρνί. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και μπαχάρι. Προσθέτουμε επίσης τον ζωμό που έβρασε το αρνί προηγουμένως.
Δείτε ακόμα Φρικασέ με αρνί που περίσσεψε
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Περιμένουμε να πάρει βράση και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το αρνί μας. Σερβίρουμε με χοντρό μακαρόνι και μπόλικη μυζήθρα.
Tips για το Αρνάκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια
Στα μακαρόνια αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να προσθέσουμε λιωμένο βούτυρο. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το αρνί που μας περίσσεψε, προσπερνάμε το σημείο με το βράσιμο και αντί για τον ζωμό του χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών, ζωμό κρέατος ή σκέτο νεράκι. Είναι το ίδιο νόστιμο!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σοφία Λεβέντη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr