Ένα υπέροχο και ξεχωριστό φαγητό με αρνάκι, αγκινάρες, κολοκυθάκια, διάφορα μυρωδικά και αυγολέμονο. Το αρνάκι με αγκινάρες και κολοκυθάκια αυγολέμονο είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό που μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο ή με λίγο ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και ίσως είναι μία καλή αφορμή τα παιδιά να δοκιμάσουν τις αγκινάρες. Δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει αρνάκι με αυγολέμονο. Βλέποντας αυτήν την συνταγή το λιγουρευτήκαμε όμως και σίγουρα θα το φτιάξουμε μέσα στην εβδομάδα. Είναι αρκετά εύκολο και τα υλικά του πολύ οικονομικά.
Οι περισσότεροι από εμάς, τα έχουμε ήδη στα ντουλάπια μας. Ένα νόστιμο, εύκολο και οικονομικό φαγητό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για αρνάκι με αγκινάρες και κολοκυθάκια αυγολέμονο
Εκτέλεση για το αυγολέμονο
Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό από τα λεμόνια, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από τον ζωμό του αρνιού και ανακατεύουμε συνεχώς.
Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το αρνί και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει ελαφρώς. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά την κατσαρόλα.
Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το αρνάκι. Το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές και στην συνέχεια το βάζουμε και το βάζουμε σε μία πιατέλα. Στο ίδιο λάδι, τσιγαρίζουμε ελαφριά τις αγκινάρες και τα κολοκυθάκια. Σε μία δεύτερη πιατέλα, χύνουμε το λάδι και βάζουμε καινούριο.
Δείτε ακόμα Αρνάκι στην λαδόκολλα με βούτυρο Σκέτο λουκούμι
Σοτάρουμε στο καινούριο λάδι, τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε ολόκληρα με λίγο από το πράσινο φύλλο τους. Στην συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας, το αλάτι και το πιπέρι και σβήνουμε το φαγητό μας κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στην συνέχεια προσθέτουμε τον μάραθο, ένα ποτήρι του νερού νερό και βράζουμε το αρνί για 15-20 λεπτά.
Το βράζουμε στην χύτρα. Έπειτα βάζουμε τα κολοκυθάκια και τις αγκινάρες στα μεσοδιαστήματα χωρίς να ανακατεύουμε. Στην συνέχεια το βράζουμε για 10 λεπτά και στο τέλος αυγοκόβουμε το φαγητό μας. Συνοδεύεται με άσπρο κρασί μοσχοφίλερο.
Tips για Το αρνάκι με αγκινάρες και κολοκυθάκια αυγολέμονο
Τις αγκινάρες τις βάζουμε ολόκληρες αφού τις καθαρίσουμε πρώτα εσωτερικά και εξωτερικά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ξένια Δάρρα
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr