Για τα cupcakes: 130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 170g ζάχαρη άχνη 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 210g αλεύρι που φουσκώνει 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder 2 1/2 κ.σ γάλα 2 1/2 κ.σ αποξηραμένα βρώσιμα μπουμπούκια λεβάντας (τα βρίσκω σε καταστήματα μπαχαρικών) Μωβ χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Για τη βουτυρόκρεμα: 140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 220γρ ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη 1 κάψουλα βανίλια η το ανάλογο εκχύλισμα 3 κουταλιές της σούπας γάλα 7-8 σταγόνες βρώσιμο αιθέριο έλαιο λεβάντας (τo βρίσκω σε καταστήματα μπαχαρικών) Ζαχαρωμένη βρώσιμη λεβάντα (τα άνθη) και μπουμπούκια λεβάντας για το στόλισμα (για το ζαχάρωμα περνάω τα άνθη με ένα βρεγμένο πινέλο και πασπαλίζω με ζάχαρη) Μωβ χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση για τα cupcakes: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder . Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια ωραία κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Στη συνέχεα προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking, στη συνέχεια το γάλα, και έπειτα το υπόλοιπο αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αποξηραμένα μπουμπούκια λεβάντας και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (σπάτουλα).
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες μια φόρμας για cupcakes αφού πρώτα τοποθετήσουμε σε αυτές καραμελόχαρτα για cupcakes. Ψήνουμε για 18 με 20 λεπτά και ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα (η οποία πρέπει να βγει καθαρή) αν είναι έτοιμα. Τοποθετούμε τα cupcakes σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν καλά.
Για τη βουτυρόκρεμα: Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέτουμε τη βανίλια, το γάλα, στη συνέχεια το αιθέριο έλαιο λεβάντας και στο τέλος την ποσότητα του χρώματος ζαχαροπλαστικής που χρειάζεται μέχρι να πετύχουμε την απόχρωση που επιθυμούμε. Γαρνίρουμε με τη βοήθεια ενός κορνέ, πασπαλίζουμε με λίγα αποξηραμένα μπουμπούκια λεβάντας (όχι πολλά για να μην πικρίζουν) και για τελείωμα στολίζουμε με τα ζαχαρωμένα άνθη λεβάντας.
Καλή επιτυχία!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα