Αρωματικά ψωμάκια ψημένα σε φόρμα. Αφράτα αρωματικά ψωμάκια ψημένα σε φόρμα για μάφιν αλειμμένα με βούτυρο, ρίγανη, δενδρολίβανο και σκόρδο.
- αλευρι 500 g δυνατό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- Γάλα φρέσκο 250 ml
- νερό 100 ml
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 80 g ελαφρώς λιωμένο
- δενδρολίβανο 2 κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- σκορδο 1 σκελίδα
Υλικά
Απολαυστικά αρωματικά ψωμάκια ψημένα σε φόρμα για μάφιν σας έχουμε σήμερα και πραγματικά αν τα δοκιμάσετε δε θα το μετανιώσετε. Αυτά τα φουρνιστά αρωματικά ψωμάκια ψημένα σε φόρμα, αχνιστά και αφράτα μυρωδάτα είναι ό,τι πιο απολαυστικό και εύκολο δοκιμάσαμε αυτές τις μέρες!
Αυτό που κάνει αυτά τα ψωμάκια να διαφέρουν από τα υπόλοιπα είναι το μείγμα από βούτυρο, ρίγανη, δενδρολίβανο και σκόρδο που τα αλείψαμε. Είναι τόσο μυρωδάτα, αφράτα και νόστιμα που αυτά τα ψωμάκια μπορείτε να τα βάλετε στον μπουφέ σας ή να τα απολαύσετε σαν κολατσιό ή σαν συνοδευτικό για το φαγητό σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αρωματικά ψωμάκια ψημένα σε φόρμα :
Εκτέλεση για τα ψωμάκια
Αρχικά κοσκινίζουμε το δυνατό αλεύρι και προσθέτουμε την ξερή μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα μας και στην συνέχεια βάζουμε το φρέσκο γάλα, το νερό, το ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Θερμαίνονται σε ένα ελαφρώς χλιαρό μείγμα.
Ζυμώνουμε την ζύμη μας η οποία πρέπει να είναι μαλακή και την αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει. Αφού η ζύμη φουσκώσει, την ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος περίπου ενός εκατοστού. Κόβουμε το φύλλο σε κύκλους χρησιμοποιώντας τσέρκι.
Το τσέρκι που θα χρησιμοποιήσουμε έχει μέγεθος 8 εκατοστών. Αλείφουμε κάθε κύκλο με το ελαφρώς λιωμένο βούτυρο στο οποίο έχουμε βάλει το δενδρολίβανο περασμένο από γουδί, την ρίγανη και το πρεσαρισμένο σκόρδο.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα ψωμάκια με αποξηραμένα φρούτα
Αφού αλείφουμε τους κύκλους μας τους διπλώνουμε σύμφωνα με την φωτογραφία που θα δούμε παρακάτω. Βάζουμε από δύο ή τρία φύλλα σε κάθε φορμάκι για μάφιν που έχουμε λιπάνει με βούτυρο ή ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 50 βαθμούς Κελσίου.
Τοποθετούμε ένα δοχείο με βραστό νερό κάτω στον φούρνο. Σε μεσαία σχάρα τοποθετούμε τα ψωμάκια για να φουσκώσουν ξανά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Μετά το δεύτερο φούσκωμα, αυξάνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 250 βαθμούς Κελσίου, χωρίς ανεμιστήρα και χωρίς να αφαιρέσουμε το δοχείο με το ζεστό νερό.
Αφού ροδίσουν μειώνουμε την θερμοκρασία στους 190 με 180 βαθμούς Κελσίου και τα ψήνουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Μετά το ψήσιμο το αλείφουμε με το υπόλοιπο αρωματικό βούτυρο και τα καλύπτουμε από πάνω για λίγο. Ψήνουμε για άλλα 30-35 λεπτά. Ο φούρνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maia Kamenarova
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024