Συνταγή για Ασιατικό κοτόπουλο σε μπουκίτσες! Μία ασιατική συνταγή για κοτόπουλο, με πράσινες και κόκκινες πιπεριές, λάχανο, σώς τεριάκι, μαυροσούσαμο, σουσάμι και μερικά ακόμη απλά υλικά! Μία υπέροχη συνταγή για να απολαύσετε και τα ξεχωριστά σας σάντουιτς!
- κοτόπουλο 1 κιλό φιλέτο μπούτι
- κολοκυθάκια Ένα μέτριο
- καρότο 1 μεγάλο
- πιπεριά μια κόκκινη
- πιπεριά μισή πράσινη
- κρεμμυδι 1 Ξερό
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- σπορέλαιο 2 κ.σ
- σουσαμι 1 φλιτζανάκι του καφέ
- μαυροσούσαμο 1 φλιτζανάκι του καφέ
- σόγια 2 κουταλιές της σούπας
- σώς τεριάκι 1 φλιτζανάκι του καφέ
- νισεστέ 1 κ.σ
- baby corn Προαιρετικά κατά βούληση
- φασόλια Προαιρετικά κατά βούληση φύτρες
- λαχανο Προαιρετικά κατά βούληση
- τζίντζερ Προαιρετικά κατά βούληση
Υλικά
- σόγια 2 κ.σ
- σώς τεριάκι 1 φλιτζανάκι του καφέ
- λεμονι Χυμό από 1
- λεμονι Ξύσμα από 1
- πιπέρι λίγο
Για την σώς κοτόπουλου
- σχοινόπρασο Κατά βούληση
Για το σερβίρισμα
Είναι πραγματικά υπέροχη και μας φέρνει σε επαφή με την ασιατική κουζίνα. Μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα και ξεχωριστά σάντουιτς, για να εμπλουτίσετε τον μπουφέ σας όταν λήξει η καραντίνα ή για να φάτε κάτι πιο ιδιαίτερο τώρα που μένετε σπίτι και το μυαλό σας το έχετε συνεχώς στο ψυγείο.
Δείτε ακόμα Λαχταριστό σουφλέ Κοτόπουλο με μπεσαμελ τυρί και πατάτες
Αυτή η συνταγή του Άκη Ανδρεάκου είναι πραγματικά υπέροχη και την δοκιμάσαμε κι εμείς πρόσφατα. Από προσωπική εμπειρία λοιπόν σας λέμε ότι η επιτυχία της είναι αναμφίβολη! Δείτε την εκτέλεσή της παρακάτω και μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας:
Εκτέλεση για το Ασιατικό κοτόπουλο σε μπουκίτσες
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και το μαρινάρουμε για τουλάχιστον μιάμιση ώρα. Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το σπορέλαιο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά, μαζί με την μαρινάδα του, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το σουσάμι και το μαυροσούσαμο και ανακατεύουμε για μισό λεπτό. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το καρότο, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά και το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και τα baby corn, τις φύτρες φασολιών, το λάχανο και το τζίντζερ.
Ανακατεύουμε το φαγητό μας για μισό λεπτό. Στην συνέχεια προσθέτουμε την σόγια και την σώς τεριάκι. Ανακατεύουμε γρήγορα και προσθέτουμε επίσης τον νισεστέ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε με σχοινόπρασο.
Εκτέλεση για την μαρινάδα για το Ασιατικό κοτόπουλο σε μπουκίτσες
Βάζουμε σε ένα μπολ την σόγια, την σώς τεριάκι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομογενές το μείγμα μας και είναι έτοιμη μαρινάδα μας.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος