Ωραίες, αφράτες και δροσερές παστούλες με βάση από όρεο μπισκότα, λευκή κρέμαολόφρεσκες φράουλες, άσπρη σοκολάτα και τυρί κρέμα. Απλά υπέροχες.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
250 γρ. αλεσμένα μπισκότα Oreo
80 γρ. βούτυρο
Για τη κρέμα:
250 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
120 γρ. άσπρη σοκολάτα
250 ml. Κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
10 γρ. ζελατίνη+ 4κ.σ. νερό
Εκτέλεση συνταγής
Προετοιμάζετε μία φόρμα με διαστάσεις 20*20 εκ. κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση, ή βάζοντας αλουμινόχαρτο για να μπορεί να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα το γλυκό.
Ενώνετε τα αλεσμένα σε multi μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, τα βάζετε στην βάση της φόρμας και τα στρώνετε ομοιόμορφα. Αφήνεται την βάση στην κατάψυξη για να σφίξει.
Βάζετε 4 κουταλιές νερό σε ένα μπολάκι και ραντίζετε τη ζελατίνα. Την αφήνετε να μουλιάσει και την ζεσταίνετε λίγο για να λιώσει. Λιώνετε την άσπρη σοκολάτα στον ατμό ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Χτυπάτε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί. Ενώνετε το τυρί κρέμα και το συμπυκνωμένο γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα .Προσθέτετε την σοκολάτα και τα χτυπάτε ακόμα λίγο με το μίξερ.
Στην συνέχεια προσθέτετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την ζελατίνη και τα ανακατώνετε ελαφρώς. Τοποθετείτε την μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα, βάζετε από πάνω τις φράουλες και στην συνέχεια την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε το γλυκό για 5-6 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις. Κόβετε σε τετράγωνες πάστες και σερβίρετε.