Σήμερα φτιάχνουμε τα πιο αφράτα και νόστιμα ψωμάκια με μαγιά και νηστίσιμο γάλα. Μια καταπληκτική συνταγή για σπιτικά ψωμάκια φτιαγμένα από τα χεράκια σας. Είναι εύκολα στην εκτέλεση τους, με απλά υλικά και μπορούμε να τα κάνουμε όλοι, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χρόνος για να ξεκουραστεί το ζυμαράκι μας.
Αυτά τα πεντανόστιμα ψωμάκια θα σας λύσουν τα χέρια, όταν θέλετε να ετοιμάσετε κάτι διαφορετικό, για το καθημερινό κολατσιό των παιδιών. Είναι φανταστικά με μαρμελάδα ή πραλίνα άλλα και με τυριά και αλλαντικά τις επιλογής σας. Επίσης είναι μια ιδανική επιλογή για αφράτα ψωμάκια την περίοδο τις νηστείας μιας και φτιάχνονται με νηστίσιμο γάλα.
Φτιάξτε τα, τα παιδιά θα τα λατρέψουν, θα γίνει το αγαπημένο τους σνακ και εσείς δεν θα αγοράσετε πότε ξανά έτοιμα. Δοκιμάστε τα είναι απλά τέλεια.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, το νερό, το σπορέλαιο, την μαγιά, και την ζάχαρη. Μετά ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά με το σύρμα για 2 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι σιγά, σιγά, σε 3 δόσεις και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Στην συνέχεια την βάζουμε στον πάγκο μας και την κάνουμε ένα παχύ φύλλο. Κόβουμε σε δισκάκια με το στόμιο ενός ποτηριού και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα που έχουμε βάλει σε ένα ταψί.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 25 λεπτά. Αφού περάσουν τα 25 λεπτά τα χαράζουμε με μαχαίρι, κάνουμε τρύπες και ρίχνουμε στο καθένα λίγο αλάτι. Τέλος με ένα πινέλο βάζουμε στο καθένα ελαιόλαδο. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 25 λεπτά.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzeni Tsanaktsidou