Συνταγή για cheesecake με κρέμα καραμέλας, μπισκότα OREO και γκανάζ σοκολάτας για κέρασμα, σε ατομικά πλαστικά ποτηράκια για γιορτές και γενέθλια, καλύτερα και από του ζαχαροπλαστείου. Με απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση.
- τυρί κρέμα 500 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 1/2 κουτί
- αλατι 1 πρέζα
- μπισκότα 1/2 πακέτο χοντροκομμένα OREO
Για την γέμιση
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- κουβερτουρα 220 γραμμάρια
- μελι 2 κουταλάκια του γλυκού
- βουτυρο 2 κουταλάκια του γλυκού
Για την γκανάζ σοκολάτας
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 1/2 κουτί
- μπισκότα 1 συσκευασία περίπου mini OREO
Για την διακόσμηση
Cheesecake γιαουρτιού σε 5 λεπτά χωρίς ζάχαρη
Τα cheesecake είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά σε όλες τις γεύσεις. Κι επειδή κι εγώ δεν είμαι κάνα ταλέντο στη μαγειρική, η αλήθεια είναι ότι είναι από τα πιο εύκολα γλυκά που έχω δοκιμάσει. Πολύ δύσκολα να σου αποτύχει. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε ατομικά κεράσματα cheesecake με καραμέλα, μπισκότα OREO και γκανάζ σοκολάτας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά cheesecake με OREO και καραμέλα:
Εκτέλεση για τα ατομικά cheesecake με OREO και καραμέλα
Αρχικά παίρνουμε τα μπισκότα OREO και τα θρυμματίζουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο για την βάση και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μοιάζουν με βρεγμένη άμμο.
Μοιράζουμε την βάση μας σε πλαστικά ποτηράκια για γλυκό με καπάκι, τα στρώνουμε καλά και βάζουμε σε κάθε βάση από λίγη διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε τα γλυκά μας στο ψυγείο, μέχρι η βάση να παγώσει καλά και να μοιάζει με πέτρα.
Στο μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα, τα χοντροκομμένα OREO μπισκότα, ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα και μοιράζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση, αφού έχουμε αφαιρέσει την διάφανη μεμβράνη.
Βάζουμε και πάλι τα γλυκά στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και η κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθεί αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βάζουμε το μέλι και το βούτυρο και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε την γκανάζ να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, για να πήξει και έπειτα την μοιράζουμε στα παγωμένα cheesecake.
Βάζουμε τα γλυκάκια στο ψυγείο και μόλις παγώσει και η γκανάζ είναι έτοιμα. Διακοσμούμε με ροζέτες που φτιάξαμε από το υπόλοιπο καραμελωμένο ζαχαρούχο και mini μπισκότα OREO ή γεμιστά μπισκότα σοκολάτας με γέμιση βανίλια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theologia Papatsou
και την είδαμε στην ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ✔️
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι