Συνταγή για ατομικά γαλακτομπούρεκα με βελούδινη κρέμα τρεμουλιαστή και σιροπιασμένο φύλλο που λιώνουν στο στόμα! Αυτές οι φωλιές γαλακτομπούρεκο είναι το ιδανικό γλυκο για κέρασμα.
- αυγα 4
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- Σιμιγδάλι ψιλό 150 γραμμάρια
- βουτυρο 100 γραμμάρια κρύο
Υλικά
- φυλλο κρουστας 500 γραμμάρια
- βουτυρο 300 ml λιωμένο
Για την βάση
- κρόκους αυγού 2
- Γάλα φρέσκο 250 ml
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 25 γραμμάρια
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- βουτυρο 25 γραμμάρια κρύο
Για την κρέμα διακόσμησης
- κανελά Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι γαλακτομπούρεκου με αρωματική κρέμα και σιροπιασμένο, ζουμερό φύλλο. Σήμερα θα δοκιμάσουμε το αγαπημένο μας παραδοσιακό γλυκό…αλλιώς. Θα φτιάξουμε παρέα λαχταριστά, μυρωδάτα ατομικά γαλακτομπούρεκα με βελούδινη κρέμα βανίλιας και τραγανό φύλλο.
Είναι γαλακτομπούρεκα που συνδυάζουν δύο διαφορετικές κρέμες, ένα αρωματικό σιρόπι και φυσικά ένα φύλλο όπως οφείλει να είναι στα γαλακτομπούρεκα. Ζουμερό και συνάμα τραγανό. Μελωμένα γαλακτομπούρεκα λοιπόν που μοσχοβολούν ελληνική παράδοση για μπουφέ ή για κέρασμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Ατομικά γαλακτομπούρεκα με βελούδινη κρέμα:
Εκτέλεση για την κρέμα στα γαλακτομπούρεκα
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την μισή ποσότητα ζάχαρης για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Στην συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το φρέσκο γάλα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί ελαφρώς.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει κρέμα. Έπειτα αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτια και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο.
Δείτε ακόμα Ρολά γαλακτομπούρεκο
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει βελούδινη η κρέμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και περιμένουμε να κρυώσει. Έπειτα ενσωματώνουμε την κρέμα στο μείγμα με τα αυγά, κουταλιά κουταλιά, χτυπώντας στο μίξερ.
Εκτέλεση για την βάση για τα Ατομικά γαλακτομπούρεκα με βελούδινη κρέμα
Αρχικά κόβουμε τα φύλλα κρούστας στην μέση, τα διπλώνουμε και τα κόβουμε ξανά. Λαδώνουμε ένα ταψί για μάφινς και βάζουμε σε κάθε θήκη για μάφιν από 3 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα.
Γεμίζουμε την κάθε θήκη με 2 κουταλιές της σούπας κρέμα και τυλίγουμε με τα πλαϊνά φύλλα που εξέχουν. Βουτυρώνουμε έπειτα τα γαλακτομπούρεκα από πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας και τον χυμό λεμονιού και περιμένουμε να πάρουν βράση. Αφού πάρουν βράση απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Σιροπιάζουμε τα καυτά γαλακτομπούρεκα με κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Εκτέλεση για την κρέμα διακόσμησης
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 200 ml φρέσκο γάλα και την 25 γραμμάρια ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το υπόλοιπο φρέσκο γάλα και το κορν φλάουρ.
Ρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει βελούδινη η κρέμα.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε το μπολ με μία διάφανη μεμβράνη, αφήνοντάς το να κρυώσει. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Σερβίρουμε τα γαλακτομπούρεκα σε μία πιατέλα και γαρνίρουμε με την κρέμα για την διακόσμηση. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και απολαμβάνουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr