Συνταγή για ατομικά κανταΐφια με φύλλο κρούστας και λιωμένη κουβερτούρα για κέρασμα σε γιορτές ή για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας. Παραδοσιακά και εύκολα Γιαννιώτικα κανταΐφια με απόλυτη επιτυχία.
- φυλλο κρουστας 250 γραμμάρια
- κανταΐφι 250 γραμμάρια
- βουτυρο 150 γραμμάρια
Υλικά
- αμυγδαλα 100 γραμμάρια
- καρυδια 100 γραμμάρια
- ινδοκαρυδο 50 γραμμάρια
- μπισκότα 50 γραμμάρια σε σκόνη
- κανελά 2 κουταλάκια του γλυκού
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
Για τη γέμιση
- κουβερτουρα 1 λιωμένη
Για την διακόσμηση
Κανταΐφι της Βέφας Αλεξιάδου
Τα Γιαννιώτικα κανταΐφια είναι ξακουστά σε όλη την Ελλάδα και συνδυάζουν το τραγανό φύλλο με την πλούσια γέμιση από φύλλο κανταΐφι και μπισκότα και ξηρούς καρπούς. Σήμερα θα τα κάνουμε κολασμένα, αφού θα τα γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και σίγουρα αν τα δοκιμάσετε δεν θα μπορείτε να σταματήσετε μόνο σε ένα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά Γιαννιώτικα κανταΐφια:
Εκτέλεση για τα ατομικά Γιαννιώτικα κανταΐφια
Αρχικά ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Τα ανακατεύουμε με το ινδοκάρυδο, τα μπισκότα τα οποία τα έχουμε κάνει σκόνη στο μούλτι, την κανέλα, το γαρίφαλο και την ζάχαρη. Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στην άκρη.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας, το βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο και από πάνω βάζουμε μία λωρίδα φύλλο κανταΐφι 10 εκατοστά σε φάρδος, σε όλο το μήκος του φύλλου κρούστας. Στο κέντρο του κανταϊφιού βάζουμε λίγη γέμιση, κατά μήκος και ρολάρουμε σε ρολό.
Το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Βουτυρώνουμε εξωτερικά τα κανταΐφια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Τούρτα εκμέκ κανταΐφι
Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και την βανίλια και βράζουμε για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το χλιαρό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και διακοσμούμε το γλυκό.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr