Σήμερα φτιάχνουμε πανεύκολα ατομικά γλυκά σε ποτηράκια Millionaire με μπισκότο, καραμέλα και σοκολάτα, σε ποτηράκια για το μπουφέ στο παιδικό πάρτι αλλά και για γιορτινό κέρασμα σε κάθε γιορτή και χαρά του σπιτιού μας!
- μπισκότα βουτύρου 100 γραμμάρια
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 200 ml 35%
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 1 κουταλιά της σούπας
Για την κρέμα καραμέλας
- κρεμα γαλακτος 100 ml 35%
- κουβερτουρα 50 γραμμάρια
Για την γκανάζ σοκολάτας
- σοκολατάκια 12-14 τύπου Μαλτίζερς
Για την διακόσμηση
Τα γλυκάκια σε ποτήρι είναι must τα τελευταία χρόνια αφού πρώτον είναι εντυπωσιακά και δεύτερον φτιάχνονται με απλά υλικά. Σε κάθε γιορτή, όταν θέλουμε να προετοιμάσουμε ένα δικό μας κέρασμα ή θέλουμε να αναδείξουμε τον μπουφέ μας διαλέγουμε γλυκά σε ποτήρι.
Έτσι σήμερα θα δούμε μαζί σας μία πανεύκολη συνταγή για ατομικά γλυκά σε σε ποτηράκια Millionaire με καραμέλα και σοκολάτα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Εμείς τα φτιάξαμε για παιδικό μπουφέ, εσείς όμως μπορείτε να τα φτιάξετε για όποια περίσταση θέλετε, αφού μπορούν να σταθούν σε κάθε γιορτινό μπουφέ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Ατομικά γλυκά σε ποτηράκια Millionaire:
Εκτέλεση για τα ατομικά γλυκά σε ποτηράκια
Αρχικά χτυπάμε τα μπισκότα βουτύρου στο μούλτι μέχρι να τα κάνουμε σκόνη και τα βάζουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για την καραμέλα και το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν μία αφράτη σαντιγί.
Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος για την γκανάζ μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε από 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπισκότο.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Από πάνω βάζουμε με ένα κορνέ λίγη καραμελένια κρέμα και από πάνω βάζουμε μία στρώση σοκολατένιας γκανάζ. Βάζουμε σε κάθε γλυκό από ένα σοκολατάκι και βάζουμε τα γλυκά μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Tips για τα Ατομικά γλυκά σε ποτηράκια Millionaire
Βγαίνουν 12-14 γλυκά. Μπορούμε να φτιάξουμε την γκανάζ σοκολάτας, ζεσταίνουμε λίγο την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Christina Lignou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr