Συνταγή για ατομικά μπισκοτόγλυκα σαν κέρασμα, με κρέμα λεμονιού και μαρμελάδα φράουλα, μαρμελάδα βερίκοκο ή μαρμελάδα ροδάκινο. Μπορείτε να βάλετε και μαρμελάδες της επιλογής σας. Εύκολα και οικονομικά κεράσματα για γιορτές και γενέθλια από την φίλη μας Μαρια Ροβιθακη.
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 80 γραμμάρια
- βουτυρο 1-2 κύβοι
- αυγα 2
- λεμονι Ξύσμα από 1
- λεμονι Χυμός από 1
- βανίλια 1
Για την κρέμα
Πανεύκολα ατομικά γλυκά με σαβαγιάρ
Έχετε γιορτή ή γενέθλια; Αντί να πάρετε γλυκά από το ζαχαροπλαστείο, μπορείτε να φτιάξετε κάτι πιο προσωπικό για να ευχαριστήσετε τους δικούς σας ανθρώπους, που θα έρθουν να γιορτάσουν μαζί σας. Αυτά τα ατομικά γλυκά ψυγείου με βάση από μπισκότα, κρέμα λεμονιού και μαρμελάδες της επιλογής σας δε θα το χορταίνουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά γλυκάκια με μπισκότα και μαρμελάδα για κέρασμα:
Εκτέλεση για τα ατομικά γλυκάκια με μπισκότα και μαρμελάδα για κέρασμα
Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα μέχρι να πάρουμε μία λάσπη. Παίρνουμε πλαστικά ποτηράκια με καπάκι και μοιράζουμε την βάση.
Τη στρώνουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε τα ποτηράκια με τα μπισκότα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα. Παίρνουμε ένα ποτήρι του νερού από την κατσαρόλα με γάλα και μέσα στο ποτήρι διαλύουμε το κορν φλάουρ.
Στο γάλα της κατσαρόλας βάζουμε την ζάχαρη. Επίσης προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού σουρωμένο. Περιμένουμε το γάλα να πάρει μία βράση και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ατομικές πουτίγκες για κέρασμα
Μόλις πήξει αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιμένουμε να έρθει η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου και την μοιράζουμε στα ποτηράκια.
Βάζουμε λίγη μεμβράνη σε κάθε κρέμα για να μην κάνει πέτσα και βάζουμε τα ποτηράκια ξανά στο ψυγείο. Μόλις παγώσει η κρέμα γαρνίρουμε με μαρμελάδα φράουλα, μαρμελάδα ροδάκινο και μαρμελάδα βερίκοκο και μόλις παγώσουν και οι μαρμελάδες είναι έτοιμο για κέρασμα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια