Συνταγή για ατομικά μπισκοτόγλυκα σαν κέρασμα, με κρέμα λεμονιού και μαρμελάδα φράουλα, μαρμελάδα βερίκοκο ή μαρμελάδα ροδάκινο. Μπορείτε να βάλετε και μαρμελάδες της επιλογής σας. Εύκολα και οικονομικά κεράσματα για γιορτές και γενέθλια από την φίλη μας Μαρια Ροβιθακη.
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 80 γραμμάρια
- βουτυρο 1-2 κύβοι
- αυγα 2
- λεμονι Ξύσμα από 1
- λεμονι Χυμός από 1
- βανίλια 1
Για την κρέμα
Πανεύκολα ατομικά γλυκά με σαβαγιάρ
Έχετε γιορτή ή γενέθλια; Αντί να πάρετε γλυκά από το ζαχαροπλαστείο, μπορείτε να φτιάξετε κάτι πιο προσωπικό για να ευχαριστήσετε τους δικούς σας ανθρώπους, που θα έρθουν να γιορτάσουν μαζί σας. Αυτά τα ατομικά γλυκά ψυγείου με βάση από μπισκότα, κρέμα λεμονιού και μαρμελάδες της επιλογής σας δε θα το χορταίνουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά γλυκάκια με μπισκότα και μαρμελάδα για κέρασμα:
Εκτέλεση για τα ατομικά γλυκάκια με μπισκότα και μαρμελάδα για κέρασμα
Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα μέχρι να πάρουμε μία λάσπη. Παίρνουμε πλαστικά ποτηράκια με καπάκι και μοιράζουμε την βάση.
Τη στρώνουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε τα ποτηράκια με τα μπισκότα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα. Παίρνουμε ένα ποτήρι του νερού από την κατσαρόλα με γάλα και μέσα στο ποτήρι διαλύουμε το κορν φλάουρ.
Στο γάλα της κατσαρόλας βάζουμε την ζάχαρη. Επίσης προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού σουρωμένο. Περιμένουμε το γάλα να πάρει μία βράση και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ατομικές πουτίγκες για κέρασμα
Μόλις πήξει αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιμένουμε να έρθει η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου και την μοιράζουμε στα ποτηράκια.
Βάζουμε λίγη μεμβράνη σε κάθε κρέμα για να μην κάνει πέτσα και βάζουμε τα ποτηράκια ξανά στο ψυγείο. Μόλις παγώσει η κρέμα γαρνίρουμε με μαρμελάδα φράουλα, μαρμελάδα ροδάκινο και μαρμελάδα βερίκοκο και μόλις παγώσουν και οι μαρμελάδες είναι έτοιμο για κέρασμα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες