Close
Ατομικά γλυκάκια σκέτη ...γλύκα του λεπτού !!!

Ενα γλυκάκι σκέτη …γλύκα του λεπτού !!!

Υλικά
Παντεσπάνι τούρτας έτοιμο
1 κρέμα στιγμής σοκολάτα Γιώτης
Garni Γιώτης — είναι η σαντιγί–
τριμμένα φουντούκια

Σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
λίγη φλούδα από λεμόνι ή 1 ξυλάκι κανέλας

Ετοιμασία
Τα βράζουμε για 10 λεπτά όλα μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Ετοιμασία γλυκού στο ποτήρι
Κόβουμε το παντεσπάνι με τα μπολάκια ανάποδα για να είναι όλα ίδιο μέγεθος.
Τα τοποθετούμε μέσα σαν βάση στο ποτήρι.
Τα σιροπιάζομαι όλα.
Χτυπάμε στο μίξερ την στιγμιαία κρέμα σοκολάτας Γιώτης και βάζουμε μία στρώση περίπου 2 με 3 δάχτυλα στο ποτήρι.
Χτυπάμε την Garni -Σαντιγί και γαρνίρομαι με σχεδιάκια με την βοήθεια του ειδικού εργαλείου.
Τελειώνουμε γαρνίροντας με τριμμένα φουντούκια και στολίζοντας με πουράκια ή κερασάκια ή ότι άλλο αρέσει.
Η δοσολογία είναι ανάλογα πόσα θέλετε να ετοιμάσετε ..αν θέλετε πολλά διπλασιάστε τα υλικά.
Καλή απόλαυση γιατί πραγματικά είναι τέλειο και πανεύκολο !!
Τα βάζουμε ψυγείο να παγώσουν και να διατηρηθούν !!!

Η συνταγή είναι από Giorgos Georgia Papakyritsis

Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.gr