Συνταγή για ατομικά αφράτα κεκάκια με καρδιά σοκολάτας για το σχολικό κολατσιό, για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας ή ακόμη και για το παιδικό πάρτι, αφού τόσο η γεύση όσο και το σχέδιο θα ξετρελάνει τα παιδιά.
- αυγα 4 σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 2 φλυτζάνες του τσαγιού
- ηλιέλαιο 1 φλυτζάνα του τσαγιού
- Γάλα φρέσκο 1 φλυτζάνα του τσαγιού χλιαρό
- βανίλια 1
- λεμονι Ξύσμα από 1
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βοτκα 1/2 σφηνοπότηρο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 φλυτζάνες του τσαγιού
- κακαο 2 κοφτές κουταλιές της σούπας
Υλικά
Σοκολατένια muffins για απογευματινό
Ατομικά muffins με σχέδιο σοκολατένιας καρδιάς που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, τόσο για τη γεύση όσο και για το σχέδιο. Είναι εύκολα και συνδυάζουν την γεύση της βανίλιας και της σοκολάτας. Δηλαδή την αγαπημένη μας γεύση στα κέικ και στα κεκάκια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά κεκάκια με καρδιά σοκολάτας:
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε τα χαρτάκια στις θήκες του ταψιού για τα cupcakes. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο να αφρατέψουν αρκετά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια, τη βότκα ή το κονιάκ.
Συμπληρώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ που έχουμε κοσκινίσει εναλλάξ με το γάλα. Σε άλλο σκεύος βάζουμε λίγο από το μείγμα και προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο με 2 κουταλιές της σούπας γάλα και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε σε κάθε χαρτάκι 2 κουταλιές της σούπας κοφτές από το λευκό μείγμα και συμπληρώνουμε στη μέση μισό περίπου κουταλάκι του γλυκού από το σοκολατένιο μείγμα.
Muffins πορτοκαλιού με τρούφα σοκολάτας
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για όσο χρειαστεί να ροδίσουν και να ψηθούν για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο στη θέση για το κέικ.
Tips
Αντί για βότκα μπορούμε να βάλουμε κονιάκ. Αν δεν θέλουμε αλκοόλ (δεν προτείνεται αν τα προορίζουμε για παιδιά) μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με γάλα. Η ποσότητα του μείγματος στα χαρτάκια πρέπει να είναι λίγο πιο πάνω από τη μέση, για να μην ξεχειλίσουν. Βάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού, σοκολατένιο μείγμα στη μέση και τυχαία θα προκύψει το σχέδιο καθώς θα ψήνεται και θα φουσκώνει.
Η φλιτζάνα του τσαγιού είναι των 180 ml. Γίνεται και σε μεγάλη φόρμα του κέικ. Βάζουμε εναλλάξ τα δύο μείγματα και τα ψήνουμε στους ίδιους χρόνους και στους ίδιους βαθμούς με τα muffins. Μπορούμε να βάλουμε και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αλλά θα συμπληρώσουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας αννα καλλεργη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα του 2025
- Άσχημες μυρωδιές στον φούρνο : Κάντε τον να μοσχομυρίζει με 2+1 φυσικά καθαριστικά
- Δημήτρης Λάλος: Το story του για την Μαριλίτα Λαμπροπούλου που δείχνει ότι είναι πιο δεμένοι από ποτέ
- Πως θα καταφέρετε να δώσετε στο παιδί το φάρμακο χωρίς να το φτύσει και χωρίς να κάνει εμετό
- Ανακαλείται σοκολάτα – Εντοπίστηκε καρκινογόνα ουσία