Απολαυστικά ατομικά μιλφέιγ σε σχήμα αστέρι με τραγανό φύλλο σφολιάτας και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.
- φύλλο σφολιάτας 1
Υλικά
- κρεμα ζαχαροπλαστικης 1 φάκελο με γεύση μιλφέιγ
- Γάλα φρέσκο 600 ml
- αυγα 1
Για την κρέμα
- ζάχαρη άχνη Αρκετή
Για το πασπάλισμα
Μετά τον λαχταριστό κορμό μιλφέιγ ήρθαν τα ατομικά μιλφέιγ σε σχήμα αστέρι που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Με τραγανό φύλλο κρούστας και μία βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής που δε θα σας αφήσει ασυγκίνητους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ξεκινήσατε διατροφή, καλά θα κάνετε να μην τα φτιάξετε.
Αυτό διότι είναι τόσο τραγανά, νόστιμα και απολαυστικά, που είναι αδύνατο να σταματήσετε μόνο στο ένα. Αυτά τα ατομικά μιλφέιγ μπορείτε να τα φτιάξετε για όλες τις περιστάσεις. Καταρχάς είναι ένα εξαιρετικό γλυκό για τα Χριστούγεννα από την εμφάνιση και μόνο.
Δείτε ακόμα Το μιλφέιγ του Άκη Πετρετζίκη είναι το καλύτερο που έχουμε γευτεί
Επίσης είναι ένα υπέροχο γλυκό για τον παιδικό μπουφέ αφού το σχήμα τους είναι πολύ παιχνιδιάρικο. Μπορείτε να τα φτιάξετε για να κεράσετε τους καλεσμένους σας στις γιορτές του σπιτιού, για να απολαύσετε κάτι γλυκό όταν το έχετε ανάγκη ή για να το προσφέρετε σαν επιδόρπιο. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και με την βοήθεια ενός κουπ πατ σε σχήμα αστεριού, κόβουμε το φύλλο μας σε μικρά αστεράκια. Στην συνέχεια βάζουμε τα αστεράκια σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε το αυγό μας με ελάχιστο νερό και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τα αστέρια. Ψήνουμε τα αστέρια μας σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Εκτέλεση για την κρέμα
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία χρησιμοποιώντας τα 600 ml γάλα. Μόλις ψηθούν τα αστεράκια τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν τελείως, Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση οριζόντια.
Με την βοήθεια ενός κορνέ με φαρδιά μύτη βάζουμε την κρέμα στην βάση του αστεριού και σκεπάζουμε το γλυκό με το πάνω μέρος του αστεριού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα αστέρια. Στο τέλος πασπαλίζουμε τα μιλφέιγ με ζάχαρη άχνη.
Tips για τα ατομικά μιλφέιγ σε σχήμα αστέρι
Αν θέλετε να έχετε μία πιο ελαφριά κρέμα μπορείτε να βάλετε την μισή ποσότητα της κρέμας και να την αναμείξετε με 300 ml φυτική κρέμα γάλακτος την οποία θα την έχετε χτυπήσει σε σαντιγί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tatjana Mico
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια