Πεντανόστιμα και λαχταριστά παστάκια ιδανικά για κέρασμα!! Δοκιμάστε τη συνταγή και θα τα κάνετε σαν του ζαχαροπλαστείου!
- αυγα 6 ΄
- ζαχαρη 6 κουτ.σούπας
- αλευρι 6 κουτ.σούπας
- κακαο 4 κουτ.σούπας
- σπορέλαιο 4 κουτ.σούπας
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ κοφτά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- φυτική σαντιγί 1 (κρύα)
- ζαχαρουχο 1 κουτάκι (397-400 γρ.)
- βανίλια 1
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
- κουβερτουρα 200 γρ. (ψιλοκομμένη)
- γάλα εβαπορέ 200γρ.γάλα (αδιάλυτο)
- μελι 1 κ.σ ή γλυκόζη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
16 Παστάκια by mairh
-Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω και τη βανίλια.Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο.Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μείγμα των αυγών με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 25χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
-Χτυπάω την σαντιγί, προσθέτω το ζαχαρούχο και τη βανίλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
-Βράζω το γάλα,το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτω και το μέλι,ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή
για να κάνω ατομικά παστάκια κόβω στο μέγεθος του ποτηριού που θέλω να κάνω το παστάκι μου και βάζω την κρέμα και από πάνω την σοκολάτα!!! ο στολισμός είναι στην δίκη σας φαντασια!!!