Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε αυτά τα ατομικά ρολά γαλακτομπούρεκου. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ατομικά ρολά γαλακτομπούρεκα με αφρό κρέμα και τραγανό φύλλο.
- φυλλο κρουστας 20 με φάρδος 40 εκατοστά
- βούτυρο γάλακτος 250-300 γραμμάρια αγελάδος
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 2μιση μεγάλες κούπες
- Σιμιγδάλι ψιλό 1/2 κούπα
- ζαχαρη 1/2 κούπα
- βανίλια 2-3
- λεμονι Ξύσμα από μισό
- αυγα 4
- βούτυρο γάλακτος 50 γραμμάρια αγελάδος
Για την κρέμα
Δείτε ακόμα Γιορτινό γαλακτομπούρεκο
Θα θέλαμε πολύ να μπορούμε να απολαύσουμε το γαλακτομπούρεκο ατομικά χωρίς να χρειαστεί να κόψουμε κομμάτι και τα καταφέραμε. Βρήκαμε μία φανταστική συνταγή για ατομικά ρολά γαλακτομπούρεκα, αρωματικά, μελωμένα και υπέροχα. Με μία κρέμα σκέτο αφρό και ένα τραγανό φύλλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά ρολά γαλακτομπούρεκου:
Εκτέλεση για τα ατομικά ρολά γαλακτομπούρεκου
Ξεκινάμε την συνταγή μας με το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και τις βανίλιες και βράζουμε 5 λεπτά, μετρώντας από το σημείου βρασμού. Αποσύρουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και βάζουμε το σιρόπι στην άκρη.
Συνεχίζουμε με την κρέμα. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και στην συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε ελαφρώς. Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα.
Ρίχνουμε τις βανίλιες, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι, λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κρέμα από την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε και το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο με τραγανό φύλλο
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Λιώνουμε το βούτυρο για τα φύλλα και κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 3 λωρίδες. Τα 20 φύλλα θα πρέπει να μας δώσουν 60 λωρίδες με φάρδος 13-13,5 εκατοστών. Τοποθετούμε τις λωρίδες των φύλλων σε μία στοίβα για να μην στεγνώσουν και με το κουτάλι βάζουμε λίγη κρέμα στην πάνω άκρης και στη μέση της λωρίδας.
Διπλώνουμε από αριστερά και δεξιά προς το κέντρο, έτσι ώστε να πάρουμε μία διπλωμένη λωρίδα φάρδους περίπου 6-7 εκατοστών. Βουτυρώνουμε με πινέλο την διπλωμένη λωρίδα και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε το ρολό σε βουτυρωμένο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες και φτιάχνουμε συνολικά 60 ρολά. Ψήνουμε στους 180 στο μεσαίο επίπεδο μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα (το ελέγχετε συνεχώς) και μόλις το βγάλουμε το ταψάκι το σιροπιάζουμε….Αν θέλουμε προσθέτουμε στο κάθε κομματάκι και κανέλα.
Tips για τα ατομικά ρολά γαλακτομπούρεκα
Στη κρέμα, μην βάλουμε παραπάνω από μία κουταλιά της σούπας και αυτή που θα βάλουμε να είναι μέτρια, γιατί θα σκάσουν τα φύλλα. Αν μας περισσέψει βούτυρο, το ρίχνουμε στο ταψί μόνο το καθαρό βούτυρο και το κατακάθι ποτέ, το πετάμε, αν προστεθεί και το κατακάθι που δεν είναι καθαρό βούτυρο θα μας κολλήσουν τα φύλλα στο ταψί.
Θα χρειαστούμε ταψί 30×40. Την κρέμα την αφήνουμε να κρυώσει πριν την βάλουμε στα ρολά μας και για να μην μας κάνει κρούστα, είτε ανακατεύουμε συνεχώς είτε βάζουμε μία διάφανη μεμβράνη, να την ακουμπάει.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Παναγιώτης Δασκαλούδης
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr