Πεντανόστιμα γεμιστά ρολάκια με κρέμα Cannoncini. Μια εύκολη, και αρκετά οικονομική συνταγή για ατομικά ρολάκια σφολιάτας με βελούδινη κρέμα και άρωμα βανίλιας. Αυτά τα αφράτα γλυκά ρολάκια είναι τόσο απλά που μπορούμε να τα φτιάξουμε όλοι. Ένα τέλειο επιδόρπιο στο Κυριακάτικο ή επίσημο τραπέζι σας, αλλά και για να τα απολαμβάνετε με την οικογένειά σας. Φτιάξτε τα είναι ένα πραγματικά γρήγορο και πολύ μα πολύ νόστιμο γλυκό, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες όπου κι αν τα προσφέρετε.
- φύλλο σφολιάτας 1
- αυγα 3
- ζαχαρη 100 γρ
- γάλα 235 ml
- κορν φλαουρ 30 γρ
- βανίλια 2
Υλικά
Εκτέλεση
Διαλύουμε τα αυγά και το νισεστέ στο γάλα.
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Κόβουμε στην σφολιάτα σε λωρίδες με πάχος 1 εκατοστό και τις τυλίγουμε στους ειδικούς κυλίνδρους.
Τους βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Γεμίζουμε την κρύα σφολιάτα με την κρύα κρέμα.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Δείτε εδώ το video της συνταγής
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια