Ατομικά σιροπιαστά γλυκά με καρύδα – Πανεύκολα & μέσα στην γλύκα! Αν σας αρέσουν τα σιροπιαστά γλυκά και έχετε μία αδυναμία στην καρύδα τότε σίγουρα αυτά τα σιροπιαστά γλυκάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Λιώνουν στο στόμα και το σιρόπι έρχεται να γεμίσει το στόμα μας με γλύκα.
- βουτυρο 125 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
- σπορέλαιο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ
- βανίλια 1
- αυγα 2
- καρύδα 5 κ.σ.
- σιμιγδαλι 2 κ.σ.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 260 γρ ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ.
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
Το άρωμα και η γεύση της καρύδας απογειώνουν ακόμη περισσότερο αυτό το ξεχωριστό γλυκάκι. Είναι ιδανικό για κέρασμα σε κάποιο γιορτινό τραπέζι. Μπορείτε όμως να το φτιάξετε και σαν επιδόρπιο για εσάς, την οικογένεια και τους φίλους σας.
Δείτε ακόμα Σιροπιαστα τσουρεκάκια με απερίγραπτη γεύση
Πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή, διότι είμαστε σίγουροι ότι θα σας καλύψει τις υπογλυκαιμίες σας. Εμείς το κάναμε πρόσφατα και μάλλον μία από αυτές τις μέρες θα την ξανά τιμήσουμε. Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη την διατροφή. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Για αρχή πρέπει να αναμείξουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο, το σπορέλαιο, τα αυγά, την βανίλια, μία πρέζα αλάτι, το σιμιγδάλι, την καρύδα και το μισό αλεύρι και ζυμώνουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε τρεις δόσεις και ζυμώνουμε.
Θέλουμε η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια. Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια και πλάθουμε αυτά τα κομμάτια στον πάγκο της κουζίνας, σε μπαστουνάκια. Αφού τα κάνουμε μπαστουνάκια, τα κόβουμε. Πρέπει να έχουν μέγεθος τρία δάχτυλα. Τα κόβουμε σε ό,τι μέγεθος θέλουμε αλλά όλα πρέπει να έχουν το ίδιο σχήμα και μέγεθος.
Σε ένα πιάτο βάζουμε το σιμιγδάλι και περνάμε το κάθε γλυκάκι από το σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα γλυκάκια μας στο βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να κοκκινίσουν. Η διάρκεια ψησίματος, διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
Σε μερικές περιπτώσεις γίνονται και στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και την φέτα λεμονιού για 6 λεπτά. Σιροπιάζουμε ενώ το γλυκό μας είναι καυτό και το σιρόπι μας κρύο.
Tips:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψιλό και χοντρό σιμιγδάλι
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzeni Tsanaktsidou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr