Ατομικά σιροπιαστά κεκάκια . Συνταγή για σιροπιαστά κεκάκια με σιρόπι σοκολάτας και πασπαλισμένο με μπόλικο ινδοκάρυδο.
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- ηλιέλαιο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- αυγα 5
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2μιση φλιτζάνια του τσαγιού
- Γάλα φρέσκο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βανίλια 1
Υλικά
- ζαχαρη 2 φλιτζάνια του τσαγιού
- νερό 2 φλιτζάνια του τσαγιού
- κουβερτουρα 125 γραμμάρια
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας
- βιτάμ 100 γραμμάρια
Για το σιρόπι σοκολάτας
- ινδοκαρυδο Μπόλικο
Για το πασπάλισμα
Το ινδοκάρυδο πέραν της όμορφης γεύσης και του αξεπέραστου αρώματος είναι και ένα υλικό που κάνει τα γλυκά μας να μοιάζουν χιονισμένα. Από το ινδοκάρυδο λοιπόν πήρε και αυτό το σιροπιαστό κέικ το όνομα Χιονάτη. Υπέροχο σιροπιαστό κέικ με σιρόπι σοκολάτας και πασπαλισμένο με ινδοκάρυδο.
Υπέροχα σιροπιαστά κεκάκια για όλο τον χρόνο. Μπορούμε να το φτιάξουμε τα Χριστούγεννα αλλά και όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου που θέλουμε να δοκιμάσουμε κάτι γλυκό και να συνδυάσουμε της γεύσης της σοκολάτας και του ινδοκάρυδου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά σιροπιαστά κεκάκια :
Εκτέλεση για το κέικ
Αρχικά στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Αφού αφρατέψουν προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το φρέσκο γάλα, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 3040 το οποίο το έχουμε βουτυρώσει καλά και ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 40-45 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που διαθέτουμε. Μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέικ κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Αφού γίνει, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
Εκτέλεση για το σιρόπι σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και όπως είναι ζεστό το σιρόπι προσθέτουμε την κουβερτούρα, το βιτάμ και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να λιώσει η κουβερτούρα.
Δείτε ακόμα Δίχρωμο σιροπιαστό κέικ με ενδιάμεση στρώση κρέμας!
Βουτάμε τα κομμάτια του κέικ μέσα στο ζεστό σιρόπι για πολύ λίγο και τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα. Τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και αφού κρυώσουν απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Στεργιου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές