Close

Ατομικά σκορδοψωμάκια με μυρωδικά

συνταγή-για-σκορδόψωμα-

Αρωματικά και αφράτα ατομικά σκορδοψωμάκια με μυρωδικά για ορεκτικό. Συνοδεύουν τέλεια τις μακαρονάδες μας και όχι μόνο! Τέλειο ορεκτικό για κάθε επίσημο και οικογενειακό τραπέζι ή μπουφέ!

Τα σκορδόψωμα είναι αφράτα ψωμάκια με μία διακριτική γεύση αλλά και ένα διακριτικό άρωμα σκόρδου. Είναι ιταλική συνταγή και πολλές φορές τα γεμίζουμε με τυρί που λιώνει και αλλαντικά για να θυμίζουν κάτι σαν πίτσα. Συνήθως τα τρώμε σαν ορεκτικά με πίτσες ή ιταλικές μακαρονάδες.

Πλέον όμως τα σκορδοψωμάκια έχουν γίνει ένα και με την ελληνική κουζίνα. Άλλωστε με την ιταλική, δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Έτσι ετοιμάζουμε σκορδόψωμα με μυρωδικά για τον μπουφέ μας ή το γιορτινό μας τραπέζι ενώ είναι και νηστίσιμα, αν διαβάσετε τα tips.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Ατομικά σκορδοψωμάκια με μυρωδικά :

συνταγή-για-σκορδόψωμα-

Εκτέλεση για το άλειμμα στα σκορδοψωμάκια

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το βούτυρο λιωμένο μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου.

συνταγή-για-σκορδόψωμα-

Εκτέλεση για τα σκορδοψωμάκια

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κίτρινο σκληρό αλεύρι, την ξερή μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη και το χλιαρό γάλα και δουλεύουμε το μείγμα μας. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την ζύμη, ζυμώνοντας καλά μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Δείτε ακόμα Κορεάτικα αρωματικά σκορδόψωμα με τυρί κρέμα

συνταγή-για-σκορδόψωμα-

Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να διπλασιαστεί. Έπειτα την κόβουμε στην μέση και φτιάχνουμε δύο μπαστούνια που τα χωρίζουμε σε 12 ίσα μέρη. Τα κάνουμε μπαλίτσες, σκεπάζουμε τις μπαλίτσες με μία μεμβράνη και φτιάνουμε μακρουλά ψωμάκια.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με ελαιόλαδο και τα χαράζουμε. Γεμίζουμε τις χαρακιές με το μείγμα για το άλειμμα χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι ή ένα κορνέ. Ψήνουμε τα σκορδόψωμα στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν, στις αντιστάσεις.

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Tips για τα Ατομικά σκορδοψωμάκια με μυρωδικά

Αν θέλουμε να τα κάνουμε νηστίσιμα αντικαθιστούμε το φρέσκο γάλα με γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή καρύδας χωρίς ζάχαρη. Επίσης αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε μαργαρίνη. Αντί για φρέσκο κρεμμύδι μπορούμε να βάλουμε σχοινόπρασο. Μπορούμε να παραλείψουμε το κίτρινο αλεύρι.

συνταγή-για-σκορδόψωμα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr