Close

Ατομικά σοκολατένια γλυκάκια με σιροπιασμένο μπισκότο και γέμιση βουτυρόκρεμας.

Ατομικά σοκολατένια γλυκάκια με σιροπιασμένο μπισκότο και γέμιση βουτυρόκρεμας.

Λαχταριστά ατομικά γλυκάκια με μπισκότα από καρύδια, γέμιση από βελούδινη βουτυρόκρεμα με κακάο και επικάλυψη σοκολάτας. Μια συνταγή για σπιτικά φρεσκοψημένα και σιροπιασμένα μπισκότα με υπέροχο άρωμα κανέλας που συνδυάζονται τελεία με την πεντανόστιμη, αφράτη βουτυρόκρεμα και όλα αυτά βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα. Σε κάθε μπουκιά γίνετε μια έκρηξη γεύσεων στο στόμα που ξαφνιάζει ευχάριστα τις αισθήσεις. Κάνεις δεν μπορεί να φάει μόνο ένα είναι σχεδον εθιστικά.

Ένα γλυκό ιδανικό για κέρασμα σε γιορτές, γενέθλια, ακόμα και για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Φτιάξτε τα και εντυπωσιάστε με την γεύση τους όλους όσους τα προσφέρετε.

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν αφράτη μαρέγκα. Προσθέτω την άχνη και την κανέλα χτυπάω να ενσωματωθούν στην μαρέγκα για 1-2 λεπτά. Προσθέτω κοσκινισμένο το αλεύρι και ανακατεύω με την μαρίζ να ενσωματωθεί και τέλος το καρύδι ανακατεύοντας με την μαρίζ απαλά. Χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνε σε αντικολλητικό χαρτί φτιάχνω στρογγυλές ροζέτες σχετικά κοντά η μια στην άλλη σε μέγεθος από καπάκι μπουκαλιού νερού. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 18-22 λεπτά και αφήνω να κρυώσουν

Για την βουτυρόκρεμα
Βράζουμε το γάλα με το κακάο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα για 15 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη. Προσθέτουμε την βανίλια και το βρασμένο κακάο που έχει κρυώσει. Και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε την κρεμά γάλακτος και χτυπάμε στο φουλ. Στην αρχή θα έχει όψη σαν να έκοψε. Συνεχίζοντας για 4-5 λεπτά ακόμα στρώνει. Γίνετε μια κρεμά βελούδινη στο στόμα.

Για το σιρόπι

Βράζουμε το νερό με ζάχαρη και λεμονί για 3 λεπτά από την στιγμή του βρασμού. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το κονιάκ

Συναρμολόγηση
Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα. Στα μισά βάζουμε λίγη κρέμα με σακούλα γαρνιρίσματος και κολλάμε με τα άλλα μισά. Βάζουμε 2 ώρες κατάψυξη.
Λιώνουμε 250 γρ κουβερτούρα σε μπεν μαρι. Προσθέτουμε 3 κουτ σούπας ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά. Βουτάμε τα γλυκά μας και βάζουμε στο ψυγείο. Η συνταγή βγάζει περίπου 40 γλυκάκια.

Ατομικά σοκολατένια γλυκάκια με σιροπιασμένο μπισκότο και γέμιση βουτυρόκρεμας.

Ατομικά σοκολατένια γλυκάκια με σιροπιασμένο μπισκότο και γέμιση βουτυρόκρεμας.

Ατομικά σοκολατένια γλυκάκια με σιροπιασμένο μπισκότο και γέμιση βουτυρόκρεμας.

Ατομικά σοκολατένια γλυκάκια με σιροπιασμένο μπισκότο και γέμιση βουτυρόκρεμας.

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Kalaitzidou